kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
STERLIN
40,9546
BITCOIN
$70.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiliz medyası: Zengin Türkler Londra’nın lüks mahallelerinden evler alıyor

İngiliz medyası: Zengin Türkler Londra’nın lüks mahallelerinden evler alıyor
31.05.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, son dönemed çok sayıda Türk zenginin Londra’nın lüks muhitlerinden evler aldığını yazarak, “Son 2-3 yıldır servetlerinin yatırımı için istikrarlı bir yer arayan İstanbul’un paralı elitlerinin sayısı artıyor” yorumunu yaptı.

İngiliz medyasının gündemi, Londra’nın lüks semtlerinde ev satın alan zengin Türklerin sayısındaki artış…

Ülkenin çok okunan gazetelerinden The Times, “Neden varlıklı Türkler, Londra’nın elit mahallelerinden ev alıyor” başlığını kullanarak, “Ülkelerindeki finansal istikrarsızlık birçoklarının Londra’nın gayrimenkul piyasasına dönmesine sebep oluyor. Belgravia’da dünyanın en zenginleri aileleri ve nakitleri için güvenli bir liman arıyor” yorumunu yaptı. Gazeteye konuşan bir emlakçılık şirketinin CEO’su olan Becky Fatem, “Genelde Orta Doğulu, Asyalı ve ABD’li yatırımcıları Londra’da görüyoruz fakat bu yıl bir ulus aşırı hareketliliğiyle diğerlerinden ayrıldı, o da Türkiye’den gelen alıcılar” dedi.

“ZENGİNLER PARALARINI ÇIKARMAK İSTİYOR”

Gazete, Londra’da yıllardır Türk, Kıbrıslı ve Kürt toplulukların Londra’nın kuzey ve güneydoğusunda birlikte yaşadığına dikkat çekerken, “Son 2-3 yıldır İstanbul’un zengin elitleri varlıklarını istikrarlı bir yerde tutmak için giderek artıyor” ifadesine yer verdi.

Melissa York imzalı haberde son dönemde Türk Lirası’nın değer kaybı yaşadığı ve enflasyonun arttığı belirtilirken, emlak şirketi Black Brick’in kurucusu Camilla Dell, “Şu an TL’nin değer kaybı dolayısıyla Türkler şu anda Londra’da kiralık ev bulabiliyor. Fakat zengin olanlar paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyor. Birçok Türk, Erdoğan görevde kaldıkça ekonominin de kötüleşeceğini düşünüyor” dedi.

Zengin Türklerin, Londra’da genelde Birleşik Arap Emirlikleri, güneydoğu Asya ve Rusya’dan gelen zenginlerin yaşadığı muhitlerden ev aldığını ve Knightsbridge, Mayfair, South Kensington ve Belgravia’ya rağbet olduğunu da yazan gazete, iş insanı Hanzade Doğan Boyner’in de geçen yaz Belgravia’da Viktoryen tarzında 6 yatak odalı bir villaya 27 milyon pound ödediğini hatırlattı.

“TÜRKLER YÜKSEK TAVANLI EV ARIYOR”

Geçen kış Knightsbridge’deki Cadogan Square’de bir Türk alıcının 27 milyon dolara bir gayrimenkul satın aldığı da belirtildi.

Londra’daki şirketlerin Türk alıcılar için arabuluculuk yaptığını belirten gazeteye konuşan bir emlakçı, “İki Türk ev istedi. Yüksek tavanlı, manzaralı ve apartman görevlisinin olduğu bir ev istediler. Türkiye’deki siyasi belirsizliğin Londra’ya ilgiyi artıran faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum” dedi.

İngiliz medyasına konuşan Londralı bir emlakçı, “Müşterilerim arasında iki çocuğunu okullar başlamadan önce buraya göndererek eğitim almalarını isteyenler de var. Londra tek seçenek değil. Yunanistan, Portekiz ve İtalya da Türklerin gündeminde. Fakat burada İngilizce konuşulması, buradaki yaşama sıkıntısız bir geçiş için ideal.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.