kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
STERLIN
40,5520
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

2 Temmuz’da bayram şeliğinde 6.Kıbrıs Türk Kültür Festivali

2 Temmuz’da bayram şeliğinde 6.Kıbrıs Türk Kültür Festivali
30.05.2023
0
A+
A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) öncülüğünde düzenlenen “Kıbrıs Türk Kültür Festivali” her sene olduğu gibi bu yıl da Britanya’daki Kıbrıs Türk Toplumu’nun köklerini ve kültürünü gururla sahiplenmeye devam ediyor. Festival, süpriz sanatçıların katılımıyla, lezzetli geleneksel yemeklerle, el sanatları sergisiyle, folklor gösterileriyle, milli, dini ve kültürel değerlerimizi yerli ve yabancı misafirlerimizle buluşturarak unutulmaz anılar yaşatmayı hedefliyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Kıbrıs Türk Kültür Festivali, pandemiye rağmen başarıyla online olarak gerçekleştirildi. Şimdi ise 2 Temmuz Pazar günü saat 11:00-20:00 arasında Donkey Lane, Enfield, EN1 3PL adresinde gerçekleşecek. Festival, İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumumuzu ve iş adamlarımızı bir araya getirerek eğlenceli sahne şovları, müzik ve birçok harika sürprizle dolu bir etkinlik sunmayı planlıyor.

Festivalde ünlü isimlerin sahne alacağı birçok etkinlik düzenlenecek. Işın Karaca, Eylem, Ali Babutsa, Gazi Set ve diğer değerli sanatçılar festivalde performans sergileyecekler. Ayrıca Mid Summer Ball etkinliği kapsamında Dj Ramsey, Havva, Dj Eren, Tony Perry ve daha birçok değerli Türk ve yabancı Dj, İngilizce ve Türkçe müziklerle gençlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar.

Festivalde neler var diye merak ediyorsanız, araba meraklılarına özel olarak Classic araçların sergileneceği bir bölüm bulunacak. Ayrıca çocuklu aileler için hazırlanan Luna Park, oyun alanları, eşek binme alanı, uçak gösterileri, Türk Dili Kültürü Okullarımızın folklör dans gösterileri, el emeği Lefkara işlerinden şeftali kebabına kadar birçok etkinlik ve lezzet sizi bekliyor. Ayrıca festivalde düzenlenecek çekilişte birbirinden sürpriz hediyelerin yanı sıra iki kişilik THY gidiş-dönüş uçak biletiyle birlikte Kıbrıs tatili gibi ödüller de talihlilerini sevindirecek.

Festival komitesiyle yapılan röportajda komite üyeleri, festivalin hazırlıklarının aylarında titizlikle sürdüğünü ve her yıl daha da güzel etkinlikler düzenlemek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Kıbrıs’tan sanatçıların festivalimize katılacağını da vurguladılar. Tüm halkımızı bu kültürel etkinliğe davet eden komite üyeleri, festival gelirinin bir kısmının Türk dili ve kültürü okullarının faaliyetlerine ve Türkiye’de depremden zarar gören ailelere bağışlanacağını da açıkladılar. Ayrıca, Şampion Melekleri Yaşatma Derneği ile yapılan görüşmeler sonucunda yardım çadırı kurulacağı ve bu güzel birlikteliğe destek beklediklerini dile getirdiler.

Festival komitesi sözlerine devam ederek, Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin Britanya’da düzenlenen en büyük organizasyon olduğunu ve her yıl on binlerce insanın katılım gösterdiğini belirtti. Ayrıca yabancı siyasilerin festivalimize katılmaktan ve yer almakta mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Görkemli bayram şenliğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ı davetliler arasında görmeyi arzu ettiklerini de belirtmekten gurur duyacaklarını dile getirdiler.

Son olarak, daha detaylı bilgi için @CTCA UK Instagram veya Facebook hesaplarından ulaşabileceklerini ve biletlerin hızlıca Eventbrite üzerinden satın alınması gerektiğini vurguladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.