kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5244
EURO
34,7436
STERLIN
40,5209
BITCOIN
$63.282
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Semra Eren-Nijhar’in kitabı İstanbul’da tanıtıldı

Semra Eren-Nijhar’in kitabı İstanbul’da tanıtıldı
09.05.2023
0
A+
A-

Semra Eren-Nijhar’ın son kitabı ‘Tağı Bey-Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa’ eserinin bestecisi Tağı Oşenyüzen’in tanıtım etkinliği ve imza günü 7 Mayıs’da Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yazar, sosyolog ve Semra Eren-Nijhar’in son kitabı ‘Tağı Bey- Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa’eserinin bestecisi Tağı Oşenyüzen’Ardahan İli Kültür ve Turizm Derneği’nin tarafından yaptığı bir etkinlikle, 7 Mayıs 2023 Pazar günü tanıtıldı.

Üç yıllık bir çalışmadan sonra Tağı Bey’i yayınlayan Eren-Nijhar kitap tanıtım etkinliklerinin anlam taşıdığını etkinlik sonrası dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: “Heyecanlıyım, nitekim Türkiye halkının bildiği bir eserin bestecisi tanıtmış olmak tabii ki yazar olarak benim için de ayrı bir mutluluk oldu. Yeni nesillerin Tağı Bey’ tanıması ve anlaması çok önemli. Tağı Bey sadece bu eserin bestecisi değil, aynı zamanda Kars’a Azeri müziğini getiren ve o dönem bir tiyatro grubu kurarak o bölgede sanatı icra eden çok yönlü bir sanatçıydı.”

Tağı Bey’in büyük teyzesinin babası olduğunu da dile getiren Eren-Nijhar, Tağı Bey’in kızıyla yaptığı röportajlarla tarihe ışık tutmaya çalıştığının altını çizerek, bu kitapla kültürel mirasımıza katkı sağlamayı hedeflediğini de dile getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müzik sanatçısı Turgay Demir etkinlikte özellikle o bölgeye özgü türküleri icra ederken katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı ve sanatçının söylediği türkülere Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’da eşlik etti.

Yoğun ilginin olduğu kitap tanıtım ve müzik söyleşisi Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda yapıldı ve başta Ardahan İli Kültür Turizm Derneği Başkan yardımcı Fevzi Keskiner olmak üzere, Maltepe Ardahanlılar Dernek Başkanı Yaşar Geler, İstanbul Ardahan İl Derneği Onursal Başkanı
Ahmet Demirbaş ve Ardahan Kars Iğdır Derneği Kadın Meclis Yöneticisi Fatma Karadağ’da katılarak güne anlam kazandırdılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.