kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.036
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

RADA, Dramatik Sanatlar Kraliyet Akademisi bir Türk yazara ve Türkçe bir oyuna kapılarını açtı

03.05.2023
0
A+
A-

Londra’da yasayan bir Türk yazar, tanınmış oyuncu, akademisyen ve yönetmen Dr. Elif İskender’in Happy New Year isimli tiyatro oyunu West End’de tiyatro severlerle buluşuyor. Ünlü ismin kendi yazdığı özgün bir metinle seyircileriyle buluşturduğu oyun aynı zamanda EIif İskender Acting Academy”nin prodüksiyonu.

Oyun, 2023 Yılbaşı gecesi, 2022’nin son saatlerinde geçiyor. 20 yıldır karşılaşacakları günün hayalini kurmuş iki oyuncu kadının hikayesini konu alan hikaye İstanbul’da yaşanıyor…

İstanbul’da boğaza bakan bir pencerenin önünde geçmişe dönük bir akıntıyla mücadeleler anı… Bu bir kimlik mücadelesi…  ‘Geçmişleri farklı bu iki oyuncu kadını Gülçe’nin oğlu Alic buluşturuyor. Tüm korkuların açığa çıktığı  bu evde  bu gece korkunç  bir tecavüz, bir cinayet, tutku dolu bir aşk hikâyesini izleyeceğiz. Oyun; cinsiyetçi, şiddet dolu kaotik bir dünyanın sorgulamasını yapıyor.

“Seni hiç oraya götürmeseydim bunların hepsi silinirdi. Keşke yok işte ama dimi. Dönemiyoruz sıkışıp kalıyoruz, olayların bize dayattığı yerden devam etmek zorundayız. Çok acımasız. Bazı pişmanlık dolu zamanları silebilmeli insan.  Bi şansı olmalı… ”

‘Happy New Year’, Ezgi Bakışkan Barış ve Ece Erişti gibi profesyonel  oyuncuların başrolünde yer aldığı bir yapım. Türkiye’de ve Londra’da  pek çok değerli projede yer almış bu deneyimli  oyunculara  New York’lu Londra’da  oyunculuk eğitimi almış genç bir oyuncu eşlik ediyor:  Atrix Cragnotti

Elif İskender hakkında:

Dr. Elif İskender ünlü bir oyun yazarı, başarılı bir akademisyen ve vizyoner bir yönetmendir ve şu anda kendi stüdyosu ‘Elif İskender Oyunculuk Akademisi ve Tiyatro’yu yönetmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Sahne Sanatları doktorası ve 20  yıldan fazla öğretim deneyimi ile Dr. İskender, oyunculuk, kamera önü oyunculuğu, ses ve konuşma, tiyatro ve performans çalışmaları ve diğer ilgili alanlarda önde gelen bir otoritedir.

Dr. İskender’in yaratıcı yeteneği, akademiden sinema ve tiyatroya kadar uzanmaktadır. Ödüllü filmi “I Anatolia” ve yönettiği diğer oyunlarıyla, yaklaşan oyunu “Happy New Year”, benzersiz sanatsal vizyonunu ve yönetmenlik yeteneğini sergiliyor. “Happy New Year”ın hem yazarı hem de yönetmeni olarak Dr. İskender, sanatsal vizyonunu prestijli RADA ‘da  Londra sahnesine ve ötesine taşıyor.

Kariyeri boyunca, Dr. İskender sanat ve akademiye yaptığı katkılardan dolayı birçok ödül ve takdir kazanmıştır. Tiyatro ve sosyolojinin kesişimine ilişkin araştırmaları ve oyuncu eğitimi ve öğretimindeki yenilikçi yaklaşımları ile tanınmıştır. Çalışmaları çeşitli akademik dergilerde yayınlanmış ve uluslararası konferanslarda sunulmuştur.

Dr. İskender, sanatı sosyal değişim aracı olarak kullanma konusunda da kararlıdır. Şiddet, cinsiyet eşitsizliği gibi sosyal konularda farkındalık yaratan performanslar ve yapımlar oluşturmak için çeşitli kar amacı gütmeyen kuruluşlarla çalışmıştır. Bir eğitmen, yönetmen ve sanatçı olarak, Dr. İskender, performans sanatlarında yaratıcılık ve yenilik sınırlarını zorlayarak etrafındakileri ilham ve etkisi altında tutmaya devam etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.