kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

İngiltere’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
23.04.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hornsey Atatürk Okulunda “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hornsey Atatürk Okulunda “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İngiltere’de Türk dili ve kültürünü öğretmeyi amaçlayan Londra’nın kuzeyindeki Hornsey Atatürk Okulunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik kapsamında, Türk ve KKTC’li öğrenciler, şarkılar söyledi, şiirler okudu ve dans gösterisi yaptı.

Londra Atatürk Okulundan bir grup öğrencinin Zeybek gösterisini, aileler büyük ilgiyle izledi. Ayrıca, programın ardından çocuklar, halat çekme oyunu oynadı, resim ve boyama atölyelerine katıldı.

Etkinliğe, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC’nin Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Türk ve Kıbrıslı diplomatik misyon temsilcileri ile Londra’da yaşayan Türk ve KKTC’li aileler katıldı.

“23 Nisan 1920, bağımsızlığa giden yolda atılan en önemli adımlarından birini teşkil etti”

Büyükelçi Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl çifte bayramın yaşandığını anımsatarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı’nı Londra’da Türk ve KKTC vatandaşlarıyla kutlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ertaş, 23 Nisan’ın hem milli egemenlik ve hem geleceğin emanet edildiği nesiller bakımından büyük anlamlar taşıdığını belirterek, Türk milletinin 20. yüzyılın başında tarihinin en büyük sınavlarından birini verdiğini kaydetti.

TBMM’nin kurulduğu 23 Nisan 1920’nin, bağımsızlığa giden yolda atılan en önemli adımlarından birini teşkil ettiğini söyleyen Ertaş, böylesine önemli bir günün Büyük Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesinin ise daha büyük bir anlam taşıdığının altını çizdi.

Büyükelçi Ertaş, diasporada yaşayan Türklerin kimlik ve değerlerini korumasının hayatta başarılı olmaları için de ayrıca önem taşıdığını vurgulayarak, İngiltere’de bayramların yaşatılmasında emeği geçen veli ve öğretmenlere teşekkür etti.

“Dünyada çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram”

KKTC’nin Londra Temsilcisi Keskin de 23 Nisan 1920’nin Türk iradesini temsil eden TBMM’nin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirtti.

Çimen, “Büyük Önder Atatürk, bu günü geleceğimizin sahibi çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan’ı her yıl gurur ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

  1. Kaya ünal says:

    Ben kızım Funda (Ünal)Evans’ın Müdürlük ve öğretmenlik yaptığı Londra Özel Türk Okulunda ki(23)Nisan Türk Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine (2)kez katıldım ve çok gurur duydum.Aynı zaman da be nim doğum günüm de(23)Nisan.
    Saygı ve sevgjlerim ile