kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
STERLIN
40,8301
BITCOIN
$70.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Royal Academy of Music bestecilerimizle yankılandı

Royal Academy of Music bestecilerimizle yankılandı
29.03.2023
0
A+
A-

Deprem yaralarını sarmak için Kraliyet Müzik Akademisi’nde düzenlenen özel konserde çağdaş betecilerimizin eserleri büyük alkış topladı. Ezo Sarıcı önderliğinde 27 Mart akşamı gerçekleşen organizasyonda uluslararası başarılarıyla adlarından söz ettiren 20 genç virtüöz sahne aldı.

Türkülerimizin yaylı ve nefesli sazlarla yorumlarından caza uzanan geniş repertuarda yer alan Ahmed Adnan Saygun ve Fazıl Say gibi bestecilerimizin eserleri salonu dolduran müzikseverleri büyüledi.

Geliri ekonomik sebeblerle eğitime ulaşmada zorluk içinde olan çocuklara destek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne aktarılacak olan kampanya esnasında müzisyen gençler 2500 pound (yaklaşık olarak 58750 Türk Lirası) bağış toplamış oldular.  Deprem için özel olarak bestelenen çalışmalarla birlikte Anadolu ritm ve melodilerinden kaynaklanan çağdaş eserlerin sergilendiği Londra akşamında müzikseverler Royal Academy of Music’in prestijli konser salonu Duke’s Hall’ü tamamen doldurdular. 

 Çelist Arya Güneş’in, Ahmed Adnan Saygun’un “Partita for Solo Cello” adlı eserinin 4. ve 5. bölümlerinin yorumuyla açılan konser, besteci Emre Şener’in 6 Şubat depremi için bestelediği “Seyyar Klarnet” adlı çalışmasıyla devam etti. Bu özel çalışmada yaylı çalgılar eşliğinde klarnetçi Wladyslaw Lech solist olarak yer aldı.

 Aşık Veysel esinlenmesi Kara Toprak’ın Fazıl Say yeniden bestelenmesini, genç piyano virtüözlerinden Junyan Chen’in ustalıkla sergilesi ardından Ezo Sarıcı’nın geleneksel türkülerimizden Gaziantep Yolunda’yı üç çello için düzenlemesi salonu dolduran müzikseverlere deprem bölgesinde yaşanan acıları hatırlattı.

Genç bestecilerimizden Cem Güven’in “Mandragora” adlı çalışmasının, 6 Şubat depremine hitaben sessizlik ve tekrar eden pasajların kemandan kontrbasa dokuz yaylı çalgıyla anlatılmasıyla konserin ilk yarısı tamamlandı.

 Konserin ikinci yarısı “Devlet Sanatçısı” unvanını alan ilk sanatçımız Ahmed Adnan Saygun’un (1907-1991), “Demet Suite for violin and piano op.33” adlı eseriyle başladı. Kemanda Ezo Sarıcı ve piyanoda Deniz Cengiz, Anadolu ağıtlarından horona farklı  çağrışımlar uyandıran bu eseri büyük bir incelikle yorumladılar. 

Caz solisti Aitziber Cofre Real’in piyanist Scottie Thompson ile Brezilyalı besteci Chico Buarque şarkısı “Todo Los Sentimentos”’un doğaçlamalarla yaşlarını aşkın olgunluktaki performansları izlerleri hayrete düşürdü.

Caz severlerin İstanbul Caz Festivali’nden de hatırlayacağı genç tenor saksafoncu Emma Rawicz sahneye çıktığında caz ustalarını kıskandıracak tekniği ve sükunetiyle dikkat çekti.

Duygulu caz solisti Immy Churchill, akustik gitarıyla besteci babasının (Pete Churchill) sığınmacıların dışlanmasına karşı bestelemiş olduğu “Shame on you, shame on me”nin yanı sıra “People will come, people will go” adlı parçaları büyük bir zerafetle sundu.

 Immy Churchill (vokal), Ezo Sarıcı (keman), Edward Hogben (trompet), Emma Rawicz (saksafon), Scottie Thompson (piyano), Toby Yapp (bas gitar) ve davulda Jonah Evans’dan oluşan caz topluluğunun Yemen Türküsü’nün yeniden düzenlemesinin ayakta alkışlanmasıyla konser son buldu.

 Yaşadığımız büyük depremin neden olduğu eksiklikleri tamamlamada kullanılmak üzere müzisyen gençlerimizin çabalarına ortak olup bağışta bulunmak isteyenler için Online bağış linkinin birkaç gün daha açık olacağını bu haber vesilesiyle hatırlatmak isteriz.

https://gofund.me/eabb13d7

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.