kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
STERLIN
41,1477
BITCOIN
$70.812
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ADDP: ‘‘Çanakkale savaşları, milli mücadelenin başlaması için Türk halkının bir dirilişidir’’

ADDP: ‘‘Çanakkale savaşları, milli mücadelenin başlaması için Türk halkının bir dirilişidir’’
22.03.2023
0
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu, ​​Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ne ilişkin mesaj paylaştı.

‘‘18 Mart 202, Çanakkale Deniz Savaşları’nın 108.yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 108 yıl önce bugün, İngilizlerin yenilmez denilen donanmasını yenerek Çanakkale Deniz Savaşlarını kazanan, ve emperyalist ülkeleri yıllar sonra ilk defa büyük hezimete uğratan ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu halkının kalbine bir güneş gibi doğmuştur.

 18 Mart, Türk halkinin umutlarının yeşerdiği gündür. Milli Mücadele ruhunun doğmasına ışık yakan gündür. Bunun neticesidir ki, Çanakkale’de on binlerce, çoğu çocuk yaştaki gencini toprağa veren Türk Ulusu , “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir!” emrini veren, ve “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tek bir çatı altında kenetlenip dünya tarihini değiştirecek Kurtuluş Savaşı destanını yazmıştır. Çanakkale’de büyük bir öngörü ve askeri dehasıyla savaşın seyrini değiştiren Mustafa Kemal, Milli Mücadeleye başlayınca askerlikten istifa etmesine, hakkında tutuklama kararı, idam fermanı çıkarılmasına rağmen inandığı yoldan dönmemiş; ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ inancıyla yoluna devam etmiştir.

Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşlarındaki üstün başarısıyla tarih sahnesinde yer alması ile birlikte, halk ona inanarak vatanın kurtuluşu için onu önder olarak görmüştür. Çanakkale bir önsözdür, Milli Mücadelenin başlaması için Türk halkının bir dirilişidir. Çanakkale Zaferinin 108. yılında; Cumhuriyetimizin güneşine karşı savaş açan dahili ve harici bedhahlar unutmasınlar ki “bu millet ezelden beri hür yaşamıştır ve hür yaşayacaktır!”  

Turgut Özakman’ın deyişiyle: Çanakkale Savaşı, hiçbir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silahın yurt sevgisinden ve milli onurdan daha güçlü olamadığını, olamayacağını öğretmekteydi. Bu büyük gerçek her gün bir kez daha kanıtlanıyordu.Bunu yaşamak herkese yıkılmaz bir özgüven veriyordu. Bundan sonra bir dış kudretten ancak Çanakkale’yi yaşamayanlar, milli tarihi okuyup kavrayamayanlar ile onursuz ve satılıklar korkacaktı. Bir asır önce Çanakkale’de yaşananlardan tüm dünya devletlerinin öğreneceği, öğrenmesi gereken çok şey var. Dünyanın dört bir yanında yaşayan biz Atatürkçülerin en büyük amacı, Çanakkale mucizesinin kahramanı Atatürk’ün; ömrünün büyük kısmı savaş alanlarında geçmiş bir komutanın tüm insanlık için BARIŞ idealini tüm dünyaya tanıtmaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ve o savaşta vatanı uğruna canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Onlara minnet borcumuzu ödemek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimize bir kez daha söz veriyoruz; ve diyoruz ki: Çanakkale ruhu bugün de dimdik ayaktadır!’’

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.