kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Cesur Türk polis Akşit Ekrem Crimewatch’da hikayesini anlattı

Cesur Türk polis Akşit Ekrem Crimewatch’da hikayesini anlattı
13.03.2023
0
A+
A-

Crimewatch ekibi, yeni bölümleri ile ekrana BBC ekranlarına geri döndü. Bu kez bölümlerine İngiltere’de ikamet eden cesur Türk polis Akşit Ekrem de dahil oldu.

İlford Polis Karakolu’nda görevli Pc Akşit Ekrem,  30 Kasım 2020’de Dagenham’daki yerel bir olaya verdiği tepkiyle tanındı. Kendisine kılıçla saldıran saldırganı alt etmeyi başaran polis, geçtiğimiz Temmuz ayında Ulusal Polis Cesaret Ödülü’nü kazanmasına yol açan hikayesini Crimewatch’da anlattı.

PC EKREM’İN YAŞADIĞI OLAY 

Bir kadın, 60 yaşlarında bir erkeğin şiddet uyguladığını bildirmiş ve varışta Pc Ekrem ve polis arkadaşına erkek arkadaşının babasının onları tehdit ettiğini ve erkek arkadaşına tokat attığını söylemiş. Pc Ekrem, “Oturma odasına girdim ve köşede bu küçük çelimsiz yaşlı adam oturuyor. Sadece masaya oturdu ve hiçbir şey söylemiyor, hiçbir şey yapmıyor. Meslektaşım bizi arayan kız arkadaş ile konuşmak için mutfağa gitti, bu yüzden adamı tutuklayacağımı düşündüm ve ona dikkat etmeye başladım.’’

Ancak Ekrem kelepçeleri çıkarmak için yeleğine kısa bir bakış attıktan sonra başını kaldırıp baktığında adamın oturduğu yerden fırladığını ve arkasından bir kılıç çektiğini gördü. Ekrem, “İlk tepkim kafamı çekmek oldu, bu yüzden ondan kaçınmak için soluma daldım ve bunu yaparken kılıçla aşağı doğru kaydı ve beni elimden yakaladı” dedi.

Ekrem daha sonra geri çekilip, boşluk yaratıp, taseri ile ateş etmeye çalıştı. Ancak taser ıskaladı ve adam kılıcın ucunu Ekrem’in yüzüne dayadı. “Meslektaşımın ve genç bayanın olduğu mutfağa geri döndüm ve ‘Bu adamı dışarı çıkarmazsam beni öldürecek ve buradaki herkesi öldürecek’ diye düşündüm. Neyse ki adam Ekrem’e saldırmak için ileri adım atarken tökezledi, Ekrem’de daha sonra onu yere itip sabitledi. Olay yerine daha fazla polis gelmeden önce saldırganı tutukladı ve kelepçeledi – tüm bunlar elinden kan akarken yaptı. Ekrem, “Hayatımda hiç bu kadar korkmuş ve savunmasız olmamıştım. Taserin nereye gittiğini bilmiyordum. Kılıcın nereye gittiğini bilmiyordum. İçlerinden birini alıp bana saldıracağını sandım.”

62 yaşındaki saldırgan kasıtlı olarak GBH ile suçlandı ve daha sonra yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ekrem hastanede beş gün geçirdi ve eline iğne yapıldı. Elini kullanamadı ve altı ay boyunca çalışmadı, bağ hasarı, sinir hasarı ve kas kaybı yaşadı. Memur ayrıca geçmişe dönüşler yaşadı ve danışmanlık almak zorunda kaldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.