kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
STERLIN
40,9530
BITCOIN
$71.213
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’den giderek memleketi Elbistan’da depremin yaralarını sarmaya çalışıyor

İngiltere’den giderek memleketi Elbistan’da depremin yaralarını sarmaya çalışıyor
07.03.2023
0
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden yaklaşık 10 yıl önce İngiltere’ye gelen Yunus Kılınç, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından geldiği memleketinde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

Kahramanmaraş‘ın Elbistan ilçesinden yaklaşık 10 yıl önce İngiltere’ye giden Yunus Kılınç, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından geldiği memleketinde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya‘nın koordinasyonunda Avrupa Türk Toplumu’nun katkılarıyla ilçeye 155 konteynerlik “Avrupalı Türk Toplumu Geçici Barınma Yerleşkesi” kuruldu.

Yerleşkenin kurulmasına katkı sağlayanlar arasında yer alan Yunus Kılınç, AA muhabirine, depremin ardından memleketine dönüp yardım etmek istediğini belirtti.

Depremzedelere yardım için elinden geleni yapmaya çalıştığını, gıda ve giyim yardımlarında da bulunduğunu anlatan Kılınç, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşıyordum. Yaklaşık 10 yıl önce İngiltere’ye taşındım. Orada ticaretle uğraşıyorum. 6 Şubat’ta maalesef bu büyük felaket başımıza geldiğinde önce sosyal medyadan takip ettim. İçimize sinmedi memleketimize gelmemiz gerektiğini düşündüm. Karar aldım oradan buraya geldim. ‘Ne yapabiliriz, nasıl bir faydamız dokunur, memleketimize borcumuzu nasıl öderiz?’ düşüncesiyle Kahramanmaraş’a geldim.”

Yaklaşık üç haftadır deprem bölgesinde bulunduğunu dile getiren Kılınç, “Konteynerlerimiz kuruluyor. İnsanların yüzünde tebessüm olmaya başladı. Buna bir nevi vesile olduysak ne mutlu bize.” dedi.

Kılınç, memleketinde olmaktan ve yardım etmekten mutlu olduğunu vurgulayarak, “Çünkü doğduğum büyüdüğüm yer. Buranın sokaklarında büyüdüm, burada okulumu okudum, arkadaşlarım burada. Herkese telefonla ulaşamadım gelip görmek daha iyi oldu. Bir nevi manevi olarak rahatladık. Elimizden gelen bir şeyler olduysa, birinin yarasına merhem olabildiysek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki Türklerden deprem bölgesine destek

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya ise Avrupa’da yaşayan pek çok Türk vatandaşı gibi Kılınç’ın da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı verdiğini söyledi.

Yaşanan felaketin çok büyük olduğuna işaret eden Sırakaya, şöyle konuştu:

“Sadece Türkiye‘de değil, tüm dünyada bilim insanları yaşanan depremleri asrın felaketi olarak ifade etti. Afet sonrasında da hemen devletimizin tüm birimleri, vatandaşlarımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde koordine etme noktasında gayret etti. Sadece ülkemizdeki insanlarımızın değil, yurt dışında bulunan insanlarımızın da büyük bir özveri ile bu süreci takip ettiğini ve ellerinden gelen tüm katkıyı sunduklarını müşahede ettik.”

Elbistan’da 155 konteynerden oluşan bir barınma merkezini AFAD‘ın koordinasyonunda oluşturduklarını anlatan Sırakaya, “Yapmış olduğumuz bu çalışmada çamaşırhanesiyle, sosyal alanıyla, çocuk oyun parkıyla hakikaten insanlarımızın rahat bir şekilde geçici bir konaklama ortamında hayatını idame ettirebileceği bir ortam sağlandı.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.