kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“KKTC’de ve tüm dünyada daha fazla kadın başkanların ve yöneticilerin rol almalıdır”

“KKTC’de ve tüm dünyada daha fazla kadın başkanların ve yöneticilerin rol almalıdır”
27.02.2023
0
A+
A-
Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu, Mehmetçik FC Başkanı Hamide Sarı ve genel sekreteri Özel Sarı, KKTC Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ile bir araya geldi. Görüşmede İngiltere Mehmetçik Kültür Cemiyeti Kuzey Kıbrıs temsilcisi Yusuf Ozalp’da hazırda bulundu.
Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere ve Mehmetçik FC’nin çalışmalarıyla hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, gençlerin ve spor kulübünün ortaya koyduğu amaç ve hedefler doğrultusunda yaptıkları çalışmaları gururla takip ettiklerini belirtti.
KTGAB Başkanı Horozoğlu, yurtdışındaki gençlerin kendi dil ve kültürünü en iyi şekilde öğrenmeleri için uğraşırken, diğer yandan da Kıbrıs’ta gençlerle buluşmalarını sağlamak amacıyla ortak çalışmaların gerçekleşmesi için adımlar attıklarını kaydetti. Horozoğlu şöyle devam etti: ‘‘Belediye yetkililerimiz bizler için çok önemli, belediyelerimiz sadece sınırlarımız içinde değil, yurt dışında da çok önemli projelere imza atabilir. Bunu ancak ortaklaşa işbirliği yaparak başarabiliriz’’ dedi.
Mehmetçik FC Başkanı Hamide Sarı, sadece bir spor kulübü olarak değil, gerek toplumsal faaliyetlerde, gerekse de Mehmetçik’ın tanıtımında önemli rol aldıklarını belirterek, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi ile ortaklaşa projeler kapsamında birlikte adım atmayı hedeflediklediğini vurguladı. Sarı, ‘‘Mehmetçik, KKTC tarihin simgesidir, bu simgeyi herkes bilmeli. İngiltere’de spor kulübü olarak Mehmetçik’i en iyi şekilde temsil etmek için gayret ediyoruz ve uzun yıllardır çeşitli başarılara imza atarak kendimizden söz ettirdik’’ ifade etti.
Mehmetçik FC genel sekreteri Özel Sarı, belediye başkanın ve yetkililerin sıcak karşılamasından dolayı teşekkür etti, KKTC’de kadın belediye başkanı ile ilk kez tanıştığını ve uzun yıllardan sonra bir kadının bu mevkiye seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Sarı, Mehmetçik – Büyükkonuk belediyesi gençlere ve sporculara yönelik verimli projeler yapmayı hedeflediklerini ekledi.
32 yıl sonra seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak seçilen Fatma Çimen Tuğlu’yu ayrıca tebrik eden İngiltere’deki heyeti, KKTC’de ve tüm dünyada daha fazla kadın başkanların ve yöneticilerin rol alması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.