kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
STERLIN
40,9483
BITCOIN
$70.153
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londralı Türk sinema yapımcısı Yasmine Alice yeni filmi ile iklim değişikliğine değiniyor

Londralı Türk sinema yapımcısı Yasmine Alice yeni filmi ile iklim değişikliğine değiniyor
24.02.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da ikamet eden sinema yapımcı ve oyuncu Yasmine Alice, yeni filmi ‘The Truckman’ ile yeni bir başarıya imza atmayı hedefliyor.

Londra Gazete’ye özel açıklamada bulunan Alice, ‘Bastet Production’ ismindeki yapım şirketinin kurucusu olarak toplam 8 tane film çektiğini ve son filmi olan ‘The Truckman’ ile seyircilerden tam not almayı umut ettiğini belirtti.  Alice,  ”Türkiye’de sinema ile uğraşmıyorum, sadece İngiltere’de bu sektöre emek veriyorum. Aynı zamanda da İngiltere’de bir çok film ve dizilerde oynamış bir oyuncuyum. Yeni filmimiz ‘The Truckman’  Andrea M. Catinella tarafından yazıldı ve yönetildi ve yapımcılığı ise şahsıma ait olan
Bastet Productions tarafından üstlendi. 20 Şubat Pazartesi günü Shoreditch’de bir sinemada prömiyerimiz olacak. Bu sadece kast, ekip ve basın için düzenlenmiş bir prömiyerdir. Daha sonra dünya çapında sinemalarda çıkacak.”

Filmde öne sürmek istedikleri en önemli mesajın iklim değişikliği olduğunu vurgulayan Alice, Londra Gazete’ye şöyle konuştu:

”Anlatılması gerektiğine inandığım projeleri hayata geçiriyorum ve çoğunlukla kendime bu filmlerde rol veriyorum. İki kariyerim birbirinden ayrı, ama aynı zamanda bağlantılı. Bir çok oyuncu bu şekilde başarıyı yakaladı. Örneğin Adam Sandler, Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Will Ferrell gibi. Oyunculuk kariyerimi daha da geliştirmek için proaktif olmam gerektiğine karar verdim ve şimdi istediğim rolleri seçebilme özgürlüğüne sahibim.

Bir yapımcı olarak en çok dikkat ettiğim konu çeşitlilik, yani ‘diversity’. Burada televizyonda hep İngiliz’ler var. Londra’da 500 bin’e yakın Türkiye’li halk yaşıyor. Bizim hikayelerimiz yeterince işlenmiyor. Buna değişik ırk ve dinden insanlar da dahil. Yurtdışındaki televizyon ve sinemalarda farklı yüzler görmek istiyorum ve bunun için aktif olarak savaş veriyorum. Geçtiğimiz sene Hackney Downs isminde bir filmim vizyona girdi. Bu filmde de Black Lives Matter konusuna değinmiştik.”

‘The Truckman’, iklim değişikliği, kuraklık ve kıyamet dünyasında bir baba ile oğul arasındaki aşk/nefret ilişkisi hakkında bir kısa filmi. 2050’de geçen, dünya nüfusu hayatta kalma modunda geride kalanlarla birlikte neredeyse yok edildi. İnsan nüfusu artık ikiye ayrılmıştır; Arketipler ve Yabancılar. Ve kavga ettikleri tek bir şey var; oda su.

YASMİNE ALİCE KİMDİR?

Yasmine oyuncu, yapımcı, avukat, yazar ve tv sunucusu. İstanbul, Türkiye’de doğdu ve 2008 yılında üniversite için İngiltere’ye taşındı. Alice karışık ırk, Türk/Kürt/Fars/Kızılderili. 4 dili akıcı bir şekilde (İngilizce, Türkçe, Almanca, Fransızca) konuşuyor ve İspanyolca öğreniyor.

Sussex Üniversitesi’nde Almanca ile LLB Hukuku, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn’da Alman Hukuku okudu ve Hukuk Uygulaması Kursunu Bloomsbury Üniversitesi’nde tamamladı.

4 yıl şirket avukatı olarak çalıştı, ta ki bir gün bir televizyon programı için internette izlenene kadar. Daha sonra Londra’dan haftada iki kez popüler televizyon ağı TV8’de yayınlanan bir haber muhabiri olarak çalışmaya başladı. Çok sayıda belgesel çekti ve Uluslararası Af Örgütü’nden BBC’ye kadar birçok kanalda muhabirlik yaptı.

Oyunculuğa geçişi, Red Dwarf adlı popüler bir İngiliz televizyon dizisindeki ilk oyunculuk işiyle sürpriz oldu. O zamandan beri, çoğunlukla başrol oyuncusu olduğu 20’den fazla filmde rol aldı. Film festivallerinde sayısız ödül kazandı. West End çıkışını 2019’da Criterion’da geçen Tangled adlı oyunda başrol oyuncusu olarak yaptı.

Yasmine şu anda Londra’da yaşıyor ve aynı zamanda yapımcı olarak çalışıyor. Bastet Productions’ın kurucusudur ve bugüne kadar 8 kısa film ve 10 belgesel çekmiştir. 1 kısa filmi ve 8 belgeseli televizyonda yayınlandı. Daha büyük bütçeli uzun metrajlı filmler için Yapım Müdürü olarak çalışıyor. Şu anda, %30’u finanse edilen ilk uzun metrajlı filmini geliştiriyor.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.