kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
STERLIN
40,6522
BITCOIN
$63.565
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Jan Mustafa ve hayatlarını acımasızca kaybedenler için anma etkinliği gerçekleşti

Jan Mustafa ve hayatlarını acımasızca kaybedenler için anma etkinliği gerçekleşti
06.12.2022
0
A+
A-

‘The Table of Love and Loss’,  hayatları trajik koşullar tarafından alınan 20’den fazla sevilen kişinin ailelerini ve arkadaşlarını bir araya getirdi. Anma etkinliği, Newham’da öldürülen kuzeni Jan Mustafa’nın sevgi dolu anısına Ayşe Hüseyin tarafından düzenlendi. Bu etkinlik, halkın ve ailelerin bir araya gelmesi, birbirlerini rahatlatması, deneyimlerini paylaşması ve kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet, bıçaklı suçlar ve homofobi gibi önemli konular hakkında farkındalık yaratması için bir fırsat olduğu vurgulanmıştı.

4 Ekim Pazar günü gerçekleşen etkinlikte, gün boyunca uzman kadın destek kuruluşları, ruh sağlığı hizmetleri, aile içi şiddet hizmetleri, töre temelli şiddet desteği, mağdur desteği ve ebeveyn ve aile destek gruplarını temsil eden çok sayıda stant bulundu. Bir kreş ve bir danışman/Ruh sağlığı ekibi ile sakin bir alan dahil olmak üzere çocuklar için aktiviteler oldu.

Anma etkinliğine konuşmacı olarak katılanlar:

Anjum Mouj, Londra Siyah Kadınlar Projesi

Simon Harding, Emekli Kıdemli Cinayet Masası Dedektifi

Rokhsana Fiaz OBE, Newham Belediye Başkanı

Milletvekilleri, Mağdurlar Komiseri, Aile İçi Taciz Komiseri

Jessica Harrington, Pembe Ayakkabılı Kız kitabının yazarı – aile içi şiddet mağduru

Nia, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti sona erdirmek için hizmet veriyor

Etkinliğin organizatörü Ayşe Hüseyin şunları söyledi: “Aileler genellikle sevdikleri birini kaybettikten sonra unutulur. Bu değişmeli. Destek için gidecek hiçbir yerimiz olmadığı için genellikle sessizlik içinde acı çekiyoruz. Bizimki gibi korkunç kayıplar yaşayan diğer aileleri ve arkadaşları destekleyerek Jan’ın anısını canlı tutmak istiyoruz. Hikayelerini anlatmak ve sevdiklerinin hayatlarını kutlamak için. Kederimizde birleşiyoruz, ancak başarısızlıkları ele alırken ve sistemde bir değişiklik talep ederken birbirimizden güç alıyoruz, böylece bizimki gibi acımasız ölümler olmasın.”

Ayşe Hüseyin, ayrıca  Kadınları Öldürmek adlı yeni bir kampanyanın da parçası. Aileler, polis ve yetkililerin kadına yönelik şiddetle başa çıkma yöntemlerinde değişiklik yapılması çağrısında bulunuyor, bu ailelerden bazıları Pazar günkü etkinliğe de katıldı.

İngiltere’de 2018 nisan ayında bir eve yapılan baskında, derin dondurucuda tanınmaz halde iki kadının cansız bedeni bulunmuştu. Suçu kesinleşen Zahid Younis, cinayetleri reddetmesine rağmen kadınları dondurucuya yerleştirdiğini itiraf etmişti. Biri Kıbrıslı Türk kökenli iki iki kadını 2018 yılında öldürmek suçlamasıyla yargılanan Zahid Younis, suçlu bulunmuştu.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusunda, 2018 yılının Nisan ayında bir eve yapılan baskında, derin dondurucuda tanınmaz halde iki kadın cesedi bulunmuştu. Cesetlerden birinin 38 yaşındaki Kıbrıslı Türk Jan Mustafa’ya (Mary Jane), diğerinin ise 2016 yılından beri kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki Macar asıllı Henriett Szucs’a ait olduğu açıklanmıştı.

İKİ SAVUNMASIZ KADINI ÖLDÜRDÜ

Olayın yaşandığı evde oturan 36 yaşındaki şüpheli Zahid Younis’in yargılandığı davada karar duruşması görüldü. Southwark Ceza Mahkemesi savcıları, Younis’in iki savunmasız kadına ciddi derecede şiddet uyguladığını belirleyerek şüpheliyi cinayet işlemekten suçlu buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.