kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Asım Akansoy ve Fikri Toros Londra’daki temaslarını tamamladı

Asım Akansoy ve Fikri Toros Londra’daki temaslarını tamamladı
24.11.2022
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri Asım Akansoy ve Fikri Toros, 21 ve 24 Kasım arası Londra’da temaslarda bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri Genel Sekreter Asım Akansoy ve CTP Dış ilişkiler Sekreteri Fikri Toros, Londra temasları çerçevesinde Enfield belediye lideri Nesil Çalışkan, eski Enfield belediye Başkanı Sabri Özaydın, meclis üyeleri Ahmet Karahasan ve Ergin Erbil ile görüştü.

Akansoy ve Toros , İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda hazır bulunan İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, ayni zamanda Bexley Belediye Meclis üyesi, The EdenValley Direktörü Ahmet Dourmoush, Alton & Co Direktörü Altan Kemal ve Vatan Catering Direktörü Tuncel Nalbantoğlu ile görüştü. Görüşmede Kıbrıslı Türklerin İngiltere’deki iş hacmi ve durumları ele alınırken Kuzey Kıbrıs ile İngiltere arasında Kıbrıslı Türklerin bağlarını daha da artırmak adına neler yapılabileceği konuşuldu.

Aksansoy ve Toros, Londra’da yaptığı temaslarda İngiltere Parlementosunda Barones Meral Ece, Enfield milletvekili Feryal Clark ve diğer İngiliz vekillerle de bir araya geldi. Görüşmelerde Kıbrıs konusu ve Kuzey Kıbrıs’ın dış ilişkileri değerlendirildi.

CTP’li milletvekilleri kuzey Londra’da , 23 Kasım Çarşamba akşamı halk ile bir araya geldi. Halk buluşması öncesi CTP yetkilileri Londra Gazetesine nezaket ziyaretinde bulunup, İngiltere’deki gündem ile ilişkin konuları değerlendirdi. Londra Gazete’nin genel müdürü Yılmaz Özyiğit ile görüşen Akansoy ve Toros, İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumun yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

Çarşamba akşamı kuzey Londra bulunan toplum merkezinde toplum üyeleriyle bir araya gelen Akansoy ve Toros, Kıbrıs konusu, KKTC’de seçimler, Kuzey Kıbrıs ve arasındaki anti-demokratik ilişkilere ile ilgili katılımcıların sorularını cevapladı.

24 Kasım Perşembe günü Londra’da ayrılan CTP yetkilileri, İspanya’da gerçekleşecek olan sosyalist enternasyonal kongreye katılacağı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.