kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

KKTC Londra Temsilcisi Keskin’den 15 Kasım mesajı

KKTC Londra Temsilcisi Keskin’den 15 Kasım mesajı
15.11.2022
0
A+
A-

KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin’in 15 Kasım Cumuriyet bayramı dolayısı ile İngilterede yaşayan vadandaşlara yönelik mesaj yayınladı. KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin’nin mesajı şöyle:

”Kıbrıs Türk Halkının Birleşik Krallık’ta yaşayan değerli mensupları, Değerli kardeşlerim,

Özgürlük ve varoluş mücadelemizin en anlamlı eseri, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın en güçlü ifadesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Kıbrıs Türkü, 1960 ortaklık cumhuriyetinden Kıbrıslı Rumlarca silah zoruyla atıldığı 1963 yılından, Anavatan Türkiye’nin 1974’teki meşru ve zamanlı Mutlu Barış Harekatı’na kadar süren karanlık yıllarda, yaşama hakkı başta olmak üzere en temel insan haklarından ve özgürlüklerden mahrum bırakılmıştır.  

Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, kahraman Kıbrıs Türk Halkı, Anavatan Türkiye’nin de destek ve dayanışmasıyla ulusal birliğini, kimliğini, onurunu, değer ve inançlarını korumaktan asla vazgeçmemiş ve onurlu mücadelesini, kendi kaderini kendi tayin etme hakkını kullanarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanıyla taçlandırmıştır. 

Kıbrıs Türk tarafı, Kıbrıs meselesine ilişkin yarım asır boyunca devam eden müzakere süreçlerinde, yapıcı ve iyi niyetli tutumuyla, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için gerekli tüm katkıyı koyarak, üzerine düşeni her zaman yerine getirmiştir. Öte yandan, Kıbrıs Rum tarafı ise, uzlaşmaz tavrı ile tüm müzakere süreçlerinin sonuçsuz kalmasına neden olmuştur. Bu uzlaşmaz tavrın son örneği olan 2017 Crans-Montana süreci, Ada’da federal temele dayalı bir çözümün mümkün olamayacağını bir kez daha kanıtlamıştır. 

Kıbrıs Türk tarafı bu gerçeklikten hareketle, Ada’nın ve bölgenin yararına olacak ve Anavatan Türkiye’nin de desteklediği egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüde, Ada’da iki ayrı devletin işbirliğine dayalı yeni vizyonunu Nisan 2021’de Cenevre’de kayda geçirmiştir. 

Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul toplantısında yapmış olduğu konuşmasında uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir an önce resmen tanımaya yönelik tarihi çağrısını onurla selamlıyoruz.

Temennimiz, uluslararası toplumun Ada’daki gerçekleri görüp, denenmiş ve tüketilmiş yöntemleri bir kenara bırakarak Kıbrıs konusunda yeni bir yaklaşım benimsemesidir. Özellikle, Kıbrıs meselesinin arka planını çok iyi bilen,  başat uluslararası aktörlerden biri olan Birleşik Krallık’tan beklentimiz, Kıbrıs Türk halkına yönelik eşitlik temelinde somut adımlar atmasıdır.

Bu vesileyle, Birleşik Krallık’ta yaşayan ve siyaset, sivil toplum, iş dünyası, spor, bilim, sanat ve kültür başta olmak üzere çeşitli alanlarda başarılı işler ortaya koyarak bizleri gururlandıran tüm kardeşlerimizi kutlarım.  Özellikle genç neslin Birleşik Krallık’ın siyasi yaşamında aktif rol almaya devam etmesi, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının Birleşik Krallık ve uluslararası arenada daha etkin şekilde duyurulmasına ve başarıya ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Bu anlamlı günde,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtir, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar; gazilerimize şükranlarımızı sunarım.”

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.