kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
STERLIN
41,1627
BITCOIN
$70.692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Mahmut Akay’ın kısa filmi ‘En İyi Belgesel’ olarak aday gösterildi

Mahmut Akay’ın kısa filmi ‘En İyi Belgesel’ olarak aday gösterildi
25.10.2022
0
A+
A-

KIBRISLI Türk yönetmen Mahmut Akay’ın, Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkçe konuşan toplumu konu alan ‘We’re Home’ kısa filmi, Oscar nitelikli İzmir film festivali için ‘En İyi Belgesel’ olarak aday gösterildi.

Yurt dışında önemli başarılara imza atan başarılı yönetmen Mahmut Akay, ‘We’re Home’ isimli çalışmasıyla Birleşik Krallık’ta büyük oranda nüfusa sahip Türkçe konuşan demografinin sembolik imhası ile dikkatleri üzerine topladı. Kısa film, Birleşik Krallık’ta yaşayan Türkçe konuşan kişilerden oluşan bir karmaşanın içinden geçerek, medyadaki görünmezliklerine dair çeşitliliği ve düşünceleri yakalıyor.

Filmin yakın bir zaman içerisinde yayınlanmasına rağmen, ‘We’re Home’ şimdiden prestijli Vimeo Staff Pick ödülüne layık görülmüştü. Bu hafta Mahmut Akay sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamaya göre, ‘‘’We’re Here’ filmimiz Oscar’a uygun film festivalinde ‘En İyi Belgesel’ dalında aday gösterildi’’ dedi.

Londra doğumlu yönetmen Mahmut Akay, Vogue, David Beckham, Wall’s Ice Cream gibi markalarlar çalıştı. Filmleri, The Hollywood Reporter, Yahoo, The A.V Club ve daha fazlası gibi dergilerinde yer aldı.

Daha önce Londra Gazete’ye kısa filmi ‘We’re Home’ hakkında özel açıklamalarda bulunan Akay, şöyle konuşmuştu:

‘‘We’re Here’, İngiliz medyasının Birleşik Krallık’taki Türk demografisini yeterince temsil etmemesine duyduğum hayal kırıklığından doğdu. 700 bin ‘den fazla Türkçe konuşan nüfus olduğu tahmin ediliyor, ancak medyada onlar hakkında nadiren bir şey görüyoruz.

Onları görecek kadar şanslıysak, muhtemelen kebap restoranlarıyla ilgili olacaktır. Bu sembolik imhayla ilgili sorun, iş fırsatlarının olmaması, klişeleştirme ve önyargı gibi diğer alanlara da nüfuz etmesidir. Bu sadece spot ışığı ile ilgili değil, aynı zamanda her şeyi kapsayan bir konu. Yapımcım Fırat Ayas ve ben bu konuları saatlerce konuştuk ve sonunda bir film çekmeye karar verdik. Filmde yer almasını istediğimiz herkes, onları kollarını açarak çekmemizi memnuniyetle karşıladı. Türkçe konuşan topluluktan gelen olumlu tepki, süreci bizim için daha da faydalı hale getirdi.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.