kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

4 yaşındaki Dillan Akşehir için umut olun

4 yaşındaki Dillan Akşehir için umut olun
23.08.2022
0
A+
A-

Dört yaşındaki Dillan Akşeghir’e ilk kez Birleşik Krallık’ın ilk karantinada olduğu Mayıs 2020’de akut lenfoblastik lösemi teşhisi kondu. Aileye üç yıl tedavi görmesi gerektiği söylendi, ancak kaydettiği inanılmaz ilerleme nedeniyle bu süre sadece iki yıla indirildi. 

Ancak annesi Amy, Dillan’ın birdenbire kilosunun çok hızlı arttığını ve enerjisinin düştüğünü fark etti. Bunu, son ziyaretleri olması gereken bir sonraki hastane randevusunda danışmana anlattı. İlgili danışman, test edilmek üzere Dillan’dan rutin bir lomber ponksiyon örneği aldı. Bu noktada Dillan’ın sadece sekiz gün sonra zili çalmasına izin verilmişti. Ancak 24 saat içinde aileye kanserinin geri döndüğü söylendi. Dillan’ın omurilik sıvısında görülebiliyordu, bu da kemik iliği de kontrol edilirse orada da ortaya çıkması muhtemeldi.

Danışmanı Dillan’ın kemoterapiye yeniden başlaması gerekeceğini doğruladı ve bir seansın önemli bir günü olan Dillan’ın doğum günü olan 4 Ağustos’a denk gelmişti.

35 yaşındaki Amy, The Sun’a verdiği demeçte, Dilly olarak bilinen oğlunun en gülen mutlu, küçük çocuk olduğunu, bu yüzden futbolu bıraktığında bir şeylerin yanlış olduğunu bildiğini söyledi.

Daha 20 aylıkken Dilly’ye lösemi teşhisi kondu ve şimdi hayat kurtaran bir kemik iliği nakline umutsuzca ihtiyaç duyuyor. Şimdi, Mark Wright ve Michelle Keegan gibi ünlüler çaresiz annenin kan kök hücre kaydına kaydolma kampanyasını destekledi. Mayıs 2020’deki ilk karantina sırasında Amy, şimdi neredeyse dört yaşında olan Dilly’nin topallamaya başladığını söyledi. İlk başta çok endişelenmedi ve belki de top yerine başka bir şeye tekme attığını düşündü.

Daha önce Capital Radio’da çalışan Amy, “Onu doktorlara götürdüm ve bana bunun sadece bir burkulma olacağına ve muhtemelen iki hafta içinde iyileşeceğine dair güvence verdiler. Amy, “Yapmadı, daha da kötüleşti ve çok geçmeden yürümek istemedi” dedi. Oğlunun acısı devam ederken Amy, koronavirüs pandemisi randevu almasını zorlaştırdığı için özele gitmeye karar verdi.

Londra’da yaşayan, ancak aslen Manchester’lı olan anne, daha sonra kendisine saç çizgisi kırığı olduğu söylendiğini ekledi. Amy, “Başka belirtiler fark etmeye başladım, solgundu, boynunda ve koltuk altlarında şişmiş lenf düğümleri vardı ve göz çevresinde morluklar vardı. Doğru olmadığını bildiğim için bir GP’ye yer ayırttım.”

Aile daha sonra Royal London Hastanesi’nin A&E bölümüne sevk edildi. Amy, “Eve antibiyotikle gönderileceğini düşünmüştüm, böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim” dedi. Hastanedeki sağlık görevlileri röntgen çektiler ve Amy’ye Dilly’nin kemiklerinde bir sorun olmadığını, herhangi bir kırık veya kırık olmadığını söylediler.

Amy’ye kan testi yaptırmaları gerektiğini söylediler ve Amy, bunun başlangıçta alarm zillerini çalmadığını söyledi. O zamanlar hastaneler, enfeksiyonun yayılmasını durdurmak için izin verilen insan sayısını sınırlandırıyordu. Ancak kan testinin ardından sağlık görevlileri Amy’ye ortağı Oğuz Akşehir’i aramasını söyledi.

Amy, “Bizi yan odaya aldılar ve lösemi olduğunu söylediler. Hemen Great Ormond Street Hastanesi’ne (GOSH) götürülmesi gerekiyordu ve yoğun bakıma alındı.”

DİLLAN İÇİN BİR SONRAKİ ADIM 

Dillan’ın hayatta kalmak için en iyi şansı bir kök hücre nakli. Onun mükemmel eşi olabilir misin?

Kan kök hücre kayıtlarına katılın ve bir eşleşmeye güvenen Dillan gibi insanlara yardım edin. Swab kitinizi almak için https://www.dkms.org.uk/register-now ziyaret etmeniz ve hızlı bir form doldurmanız yeterlidir.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.