kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
STERLIN
40,5800
BITCOIN
$64.541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Çavuşoğlu: ‘‘İngiltere’deki gençlerimiz KKTC’deki üniversiteleri tercih edebilir ’’

Çavuşoğlu: ‘‘İngiltere’deki gençlerimiz KKTC’deki üniversiteleri tercih edebilir ’’
11.08.2022
0
A+
A-

‘‘KKTC üniversite diplomaları tüm dünyada geçerlidir’’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’deki üniversitelerin diploma geçerliliği hakkında Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu.

İngiltere’de yaşayan 300 bini aşkın Kıbrıslı Türk olduğunu ifade eden KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, diasporadaki toplumların her zaman kenetlenerek ayakta durduğunu, bu nedenle İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler ile var olan gönül bağının daha da güçlenmesi için çalıştıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, gönül bağı ile birlikte eğitim bağının da güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, İngiltere’de doğup büyüyen gençlerin KKTC’deki üniversiteleri tercih edebilir dedi.

 

KKTC, DİASPORADAKİ GENÇLERİMİZİN DE VATANIDIR

İngiltere’deki gençleri de oldukça önemsediklerini ve gençlere yönelik güzel projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini Londra Gazete’ye ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

‘‘İngiltere’de yaşayan gençlerimiz ile bağımızı her daim güçlendirmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, diasporadaki gençlerimizin de vatanıdır. Bu gençlerimiz KKTC’de bulunan üniversiteleri tercih etmemeleri için her hangi bir sebep bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yüksek öğretim kurulu tarafından onaylanmış bölümlerin tümünün diplomaları bütün dünyada geçerlidir.

KKTC Yükseköğretiinde verimliliği artırmak ve sorunlu alanlara çözüm getirmek anlayışıyla yürüdüğümüz bu yolda, belirlemiş olduğumuz temel hedeflerin başında öğrenci memnuniyeti gelmektedir. Bu bağlamda ülkemizde eğitim gören öğrencilerimizi ayrıcalıklı hissettirerek, kaliteli bir eğitim hedefine doğru emin adımlarla yürümekteyiz. Dünya çapında binlerce öğrencilere bu hizmetlerimizde faydalanıp çeşitli başarılara imza atıyor. Diasporada bulunan Kıbrıslı Türk gençlerimiz için de kapımız açıktır.  Eğitim bağını güçlendirme kapsamında, kimliğimizin genç nesillere aktarılması ile yurt dışındaki gençlerimizde kimliklerine olan aidiyet duygusunu güçlendirmeyi hedefliyoruz.’’

 ÖĞRENCİLERE BURS OLANALARI SUNULUYOR

Çavuşoğlu, KKTC’de okuyan öğrencilere çeşitli hizmetler sunulduğunu belirterek, KKTC üniversitelerinin, İngiltere’de doğup büyüyen ve KKTC kimliğine sahip olan öğrencilere burs olanakları sunulduğunu belirtti.

‘‘Gençlerimizi çok seviyoruz, gençler de bu adayı çok seviyor. Öğrenci dostu ada olan KKTC, öğrencilerinin güvenliğini, sağlığını ve huzurunu gözetiyor. Öğrencilere, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkeleri kabul edilmiş; insan haklarının korunduğu demokratik bir eğitim ve yaşam ortamı sunuyoruz. KKTC üniversite diplomaları tüm dünyada geçerlidir, gençlerimiz başarı merdivenine ilk adımı atmak için KKTC’de üniversiteleri her zaman tercih edebilir. Gençler sadece geleceğimizin değil bugünümüzün de teminatıdır. Devlet olarak gençlerimizin yanındayız.’’

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.