kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
STERLIN
40,8005
BITCOIN
$64.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ADDP, kuruluşunun 6. yılını İzmir’de kutladı

ADDP, kuruluşunun 6. yılını İzmir’de kutladı
09.08.2022
0
A+
A-

7 ülkeden 14 Atatürkçü derneği bir araya getiren Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu – ADDP, kuruluşunun 6. yılını İzmir’de kutladı. Dünyanın dört bir yanından gelen Atatürkçüler,  Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu çatısı altında birlik, beraberlik ve dayanışma kararlılıklarını bir kez daha yenilediler.

2016 – 2019 yılları arasında İsveç, Almanya, Avusturya ve Türkiye’de toplantılar düzenleyen ADDP, Pandemi başladığından beri toplantı ve etkinlik programlarını internet üzerinden yürütmekteydi. ADDP, 6 – 7 Ağustos’ta İzmir’de yapılan toplantılarla, 5 ülkeden tatil için Türkiye’ye gelen üye dernek temsilcilerini 3 yıl aradan sonra ilk defa bir araya getirdi. Almanya, Amerika, İsveç, Norveç, ve İngiltere’den gelen Dünya Atatürkçüleri, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve bilim ışığında gösterdiği yol haritasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet muhafaza ve müdafa edilmesi için yurtdışındaki faaliyetlerine ve çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini beyan ettiler. 

Resmi olarak, kamu yararına çalışan uluslararası bir çatı kuruluşu kabul edilmesinin üzerinden henüz 1.5 sene geçmiş olsa da, ADDP’nin çalışmaları 6 yıldır aralıksız devam etmektedir. ADDP Başkanı Jale Özer  İzmir toplantısında yaptığı konuşmada: “Ana vatanımızdan ayrı yaşayan Türkler olarak, yurt dışındaki  yabancı demokratik kitle örgütlerinin iyi örgütlenmeleri ile nasıl etkili bir lobi çalışması yaptıklarını hepimiz gözlemliyoruz. İşte bu noktada ADDP’nin önemi ortaya çıkıyor. ADDP yerel derneklerin başarıyla yaptığı türde etkinlikler yapmaktan ziyade; iletişim araçlarını, ve sosyal medyayı çok iyi kullanarak yurt dışında etkili lobi çalışmaları yapmalıdır. ADDP, uluslararası bir çatı örgütü olarak, gücünü yerel derneklerden alan Atatürk’ümüzün yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini, Aydınlanma Projesini, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece bizler için değil, dünya barışı için de ne kadar gerekli olduğunu daha da etkili duyurabilecek bir kuruluştur” diyerek, ADDP nin kuruluş amacını bir kere daha vurguladı.

Balçova Belediye Başkanı Sayın Fatma Çalkaya’nın değerli yardımları ve desteğiyle, Balçova Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen İzmir toplantısında bir araya gelen/temsil edilen Atatürkçü Dernekler: 

İSVEÇ Atatürkçü Düşünce Derneği

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği

AMERİKA Atatürk Derneği

FLORİDA Türk Amerikan Derneği

Güney KALİFORNİYA Türk Amerikan Derneği

DORTMUND Atatürkçü Düşünce Derneği (Almanya)

KARLSRUHE Atatürkçü Düşünce Derneği (Almanya)

NORVEÇ Atatürkçü Düşünce Derneği

Toplantı sonrasında, ADDP’nin davetini kabul edip Bodrum’dan bu buluşma için özel olarak gelen araştırmacı yazar, “Yürüyen Köşk Derneği” kurucu  Başkanı Metin Erdoğan bir Konferans verdi. Metin Erdoğan’ın görseller eşliğindeki sunumu  “4 Efsane Çevreci” ile ilgiliydi. Türkiye’nin doğasever ve çevreci 4 önder kişisi; Mustafa Kemal Atatürk, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve (Toprak Dede) Hayrettin Karaca hakkındaki aynı isimli kitaptan derlenmiş bu sunumda, efsane çevreciler arasında en başta gelen Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, insanlığa örnek olan pek çok özelliğinden biri olan doğa sevgisini Metin Erdoğan’dan dinlemek, katılımcılara geleceğe dönük  çalışmaları için şevk verdi. Programlarında, aktivitelerinde Atatürk’ü barış ve insanlık felsefesi başta olmak üzere; çeşitli yönleriyle tanıtmaya özen gösteren ADDP üyesi dernekler, “doğa ve çevre konusunda farkındalık yaratmak” için de Atatürk’ün dünyaya örnek bir lider olduğunu gururla tekrarladılar. Başta ULU Önderimiz Atatürk olmak üzere, çevre ve doğaya önem vererek büyük katkı sunan değerlerimizi tanıtan Metin Erdoğan’a ADDP Başkanı Jale Özer tarafından bir teşekkür plaketi sunuldu.

“Biz doğayı korudukça o da bizi korur” sözleriyle, çevre ile insan arasındaki yakın bağı vurgulayan Atatürk’ün insanlık, çalışkan olmak, cesur olmak ve akılcı olmak felsefesini daha etkili bir sekilde dünyaya tanıtmayı hedefleyen ADDP temsilcileri, bu buluşmalarında bunun mükemmel bir örnegine şahit oldular. Balçova Belediyesi’nin Engelli Faaliyetleri kapsamında engelli vatandaşlara sunulan hizmetler ve olanakların her yönüyle Atatürk’ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir sistem olduğunu gözlemleyen ADDP temsilcileri; özellikle toplantılarının Cafe Engelsiz’de yapılmasından onur duydular.

Toplantının Cafe Engelsiz’de gerçeklesmesinde büyük katkısı olan Balçova Belediye Başkanı Sayın Fatma Çalkaya yoğun programına rağmen ADDP Başkanı Jale Ozer’i ve Genel sekreter Pelin Balolu’yu makamında kabul etti. Başkan Çalkaya’ya ADDP hakkında bilgi verilip teşekkür plaketi sunuldu.

Toplantıya ayrıca ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gülcan Sayın, Balçova ADD Başkanı Cengiz Kanat, Karşıyaka ADD Başkanı Ufuk Yıldırım, Narlıdere ADD Başkanı Yüksel Gezen, Çiğli ADD Başkanı Hasanali Baytas da katılarak dayanışma gösterdiler. 

ADDP’nin 7 Ağustos’ta Balçova Belediyesi’ne ait Balçova Orman Café’de düzenlediği kahvaltı toplantısına, İzmir’de yaşayan araştırmacı yazar Hanri Benazus onur konuğu olarak davet edilmişti. Atatürk’ün leblebisini yiyen çocuk olarak hafızalarda yer alan 93 yaşındaki araştırmacı yazar Hanri Benazus, son anda havanın çok sıcak olması nedeniyle kahvaltıya katılamayıp ADDP Başkanı Jale Özer ile telefonda konuşarak tüm katılımcılara orada olamadığından üzüntü duyduğunu, ama sevgi ve selamlarıyla yanlarında olduğunu iletti. Ulu Önder Atatürk’ü ve Cumhuriyet tarihini değerli anıları, kitapları ve eşsiz koleksiyonları ile genç kuşaklara tanıtan Sayın Hanri Benazus’a ADDP nin şükranlarını sunan bir plaket, kahvaltı toplantısının diğer onur konuklarından, ve ADDP etkinliklerinde konuşmacı olarak yer almış olan asistanı, araştırmacı yazar Derya Yelkankaya ‘ya teslim edildi. ADDP üye dernek temsilcileri dışında kahvaltıya ayrıca araştırmacı yazar Metin Erdoğan, Balçova ADD Başkanı ve ADDP dostları katıldı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.