kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.952
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Zeynep öğretmen yeni bir başarıya imza attı

Zeynep öğretmen yeni bir başarıya imza attı
13.07.2022
0
A+
A-

SKİNNERS Akademisi’nde Matematik öğretmeni olan Zeynep K. Özen, 2010 yılında Eltham’da bulunan bir Türk Okulunda gönüllü olarak çalışmasıyla birlikte eğitimci olarak ilk adımını atmıştı. Zeynep K. Özen yeni bir başarıya imzaya atarak, Jack Petchey ‘Leader Award’ ödülüne layık görüldü. Zeynep öğretmenin layık görüldüğü ödül neticesinde, gönüllü olarak çalıştığı hayır kuruluşu bin poundluk bir ücret alacak ve çevre projesi gerçekleştirecek.

Zeynep öğretmen, Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunarak projesi hakkında daha fazla bilgi verdi. ‘‘Eğitim hiç bir şekilde sorgulanamayacak temel bir insan hakkıdır. Her çocuğun iyi bir eğitime hakki vardır’’ direyerek, Zeynep öğretmen şöyle devam etti:

‘‘The Javan Coker Foundation olarak misyonumuz engelli ve özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklara, gençlere ve ailelerine destek vererek onların tam potansiyellerine ulaşmaları için kendilerini güvenli hissettikleri bir ortamda güçlendirmek. Esther hayır kurumunun kurucusu ve harika özverili bir insan. Amacımız kişiliklerinin, yeteneklerinin, yaratıcılıklarının ve zihinsel ve fiziksel becerilerinin mutlu bir ortamda en üst derecede gelişiminin sağlanması.

‘MATEMATİKTEN SIKILMADAN DERSİ SEVEREK TAKİP ETTİLER’

Ailelerin faaliyetlerimizin her boyutuna aktif katılmalarının sağlanması bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalardan birisi çocuk ve annelere beraber verilen Matematik dersleri. İlk verdiğim ders “Algebra ve Oran ve Oranti” dersleri idi. Hiç beklemediğimizden iyi geçti. Mutfakta kullanılan terimleri örnek vererek dersleri verdim. Dersin sonunda bütün anneler 2x² artı 3x² in 5x² olduğunu biliyorlardı. Yâda 2 kişilik bir kek tarifinde 4 yumurta ve 500 gr un kullanıyorsanız 4 kişilik bir kek için 8 yumurta ve 1000g una ihtiyacınız var şeklinde hemen cevaplandırabildiler.  Harikaydı. Matematikten sıkılmadan dersi severek takip ettiler.

Dersin sonunda, biz gerçekten Matematik mi yaptık diye sordular. Herkesin yüzü gülüyordu. Çocuklar anneleriyle beraber matematik yaparken annelerinden önce cevaplayabilmek için yarışa girdiler. Amacımız öğrenme kaygısı ve stresini ortadan kaldırarak bilgi alışverişini sağlayabilmekti. Başka bir derste mozaikleme çalışması yaptık. Bunu yaparken Afrika, Karayıp ve Türk kültüründe ne kadar çok mozaik şekillerinin yerleşik olduğuna vardık. Annelerin elbiselerinin çoğunda mozaiklemiş şekiller vardı. Matematiği gerçek hayatla bağlandırıp sevdirebilmek derslerin daha zevkli geçmesini sağladı.

‘ÇOCUKLAR BÜYÜK BİR ÖZGÜRLÜK VE RAHATLIKLA DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI’

Ayrıca öğrenciler arasında düzenli münazaralar ve  yaratıcı İngilizce dersleri düzenledik. Çocuklar büyük bir özgürlük ve rahatlıkla düşüncelerini hikâyeler yazarak paylaştı. Bu çalışmaların bazılarını bir PowerPoint da toparladık. Velilere yapacağımız sergide bunları anne ve babalarıyla paylaşacağız.  Çocukları ve aileleri Londra dışında günlük geziye götürdük. Kimi aile çok uzun zamandır böyle bir deneyim yasamamıştı. Geleneksel Afrika müziğinde çocuklar dans etti. Anneler bana dans etmeyi öğrettiler. Hep beraber sofra açtık. Anneler evde yaptıkları yemekleri ortakça paylaştı. Harika bir gündü. Çocuklar arasında heceleme ve sunum şampiyonları çalışmamız oldu. Çocukların kendilerini güvenli hissettiği bir ortamda mikrofonu ellerine alıp konuşmaları şarki söyleyip gönül rahatlığı ile dans etmeleri unutulmaz anılarımızdır.

İKİ YENİ PROJE

İki yeni planımız daha var. Biz bazen aile olarak hafta sonları Kent sahillerine gidip hem güneşlenip hem sahildeki çevre temizliğine destek vermek amacı ile toplarız. Bu fikirden harekete geçerek çocuklar ve anneleri ile bir çevre projesine karar verdik. Amacımız bize verilecek bir alanı temizleyip, yeni tohumlar ekerek bağlı bulunduğumuz topluluğa ve çevreye daha da güzelleştirip geri iade edebilmek. Benim bulduğum Londra’da bir firma çocukların ihtiyacı olacak koruyucu başlık, yelek ve diğer malzemeleri bize bağışlıyorlar. Kısa projeyi harekete geçirmeyi düşünüyoruz.

Diğer projemiz Kent’de topladığımız midye kabuklarını kullanıp çocuklarla bir atölye çalışması. Çocuklar bunları boyayip bahçe ya da Christmas ağacı dekorasyonu veya mücevher dekorasyonu gibi tasarım çalışmaları yapacak. Yine bize destek verecek bir firma boya kalemlerini bize bağış olarak verecekler.’’

TÜRKİYE’DE YAZ OKULU

Zeynep öğretmen, kazandığı ödülden dolayı çok mutlu olduğu ifade ederek, yeni projesi ile Türkiye’ geçim sorunları yüksek olan yerlerde, kırsal bir bölgede bir haftalık yaz okulu düzenlemeyi hedeflediğini belirtti.

‘‘Su anda Gofundme de bu konuda sağ olsun arkadaşlar yardımcı oluyor. Çocuklar için alacağım kitap, kâğıt, kalem, çocuklara yiyecek ve içecek için şu ana kadar 330 pound topladık. Koy muhtarı bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Tek korkum güneydoğudaki sıcağa dayanabilmem. Onun haricinde çocuklarla çalışabilmek için dört gözle bekliyorum.’’

Zeynep öğretmenin yeni projesine destek olmak için  https://www.gofundme.com/f/education-deprived-Turkey-outdoor-future-inclusive ziyaret edip destek olabilirsiniz. Veya daha fazla bilgi için kendisini Twitter sayfasından takip edebilirsiniz: https://twitter.com/MathsWhisperer

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.