kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
STERLIN
40,8482
BITCOIN
$70.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İAKM eski Başkanı Turgay Hurman 3. yıldönümünde anılacak

İAKM eski Başkanı Turgay Hurman 3. yıldönümünde anılacak
12.07.2022
0
A+
A-

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde iki dönem başkanlık yapmış Turgay Hurman, ölümünün üçüncü yılında anılacak. 2019 yılında genç yaşta kansere yenik düşen Turgay Hurman hayatını kaybetmişti.

17 Temmuz Pazar günü, Kuzey Londra’nın Woodgreen bölgesinde bulunan İAKM ve Cemevinde saat 14’de başlayacak olan anma etkinliği, daha sonra saat 16’da Lavender Hill mezarlığında devam edecek.

Maraş’ın Göksun ilçesine bağlı Kötüre Köyü’nden olan Hurman üç kız çocuk babasıydı. Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan ve daha önce Alevi kurumlarında çeşitli görevlerde bulunan Hurman, 22 Mart 2015 tarihinde yapılan 19. dönem kongresinde yönetime girdi ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi başkanı seçildi. 30 Ekim 2016 tarihinde yapılan kongrede ise ikinci kez başkan olan Hurman, Avrupa’nın en büyük Alevi kurumu olan Wood Green Cemevi’nin yapılmasında ciddi çabalar harcadı.

Alevi toplumunun örgütlü olmasının önemini her fırsatta vurgulayan Hurman’ın İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin öncülüğünde düzenlenen İngiltere Alevi Kültür Festivali’de de büyük emek ve çabaları olmuştu. Wood Green Cemevi’nin açılışında kısa bir konuşma yapan Hurman, “İngiltere’de yaşayan Aleviler İngiliz hükümetine ve kamuoyuna varlıklarını duyurabilmek için örgütlü bir yola girdiler. Kendi ülkesinde inancını, kültürünü yaşamaktan ve uygulamaktan korkan Alevi toplumu Avrupa’da bir var oluş mücadelesi başlattı. Bugün Avrupa’nın en büyük dergahlarından bir tanesi açılarak bizler de Aleviler olarak Yezid’in karşısında sadece susan değil ekonomik ve kültürel gücümüzle karşısında duran bir yapı olduğumuzu göstermeye başladık.” demişti.

İAKM ve Cemevi tarafından anma etkinliği hakkında şu açıklama yapıldı:

‘‘Avrupa’nın en büyük Alevi kurumu olan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi için yaptığın katkıları, cemevimizin inşaatı için gece gündüz demeden verdiğin emekleri hiç unutmadık. Festivallerimiz gerçekleşmesi için gösterdiğin çabaları halen hatırlıyoruz.  Örgütçü ve bütünleştirici kimliğinle, bitmez tükenmez enerjinle toplumumuz için çalıştın. Tüm bu koşuşturmaca içinde sağlığını kaybettin. Amansız hastalık seni aramızdan aldı.  Bugün toplumumuzun gururu olabilecek tüm hizmetlerde senin imzan var.  YOL’a yaptığın hizmetlerle hep aramızdasın ve bizimlesin. Seni unutmadık, unutmayacağız.  Canlar, Tugay Hurman başkanımızı Hakka yuruyusunun yıl dönümünde İAKM ve Cemevi’nde ve kabri başında yapacağımız etkinliklerle anacağız.  Hepinizi aramızda görmek isteriz.’’

Anma etkinliği detayları:

17 Temmuz Pazar

Saat 14:00 – İAKM ve Cemevi (19 Clarendon Rd, Woodgreen, London, N8 0DDM)

Saat 16:00- Lavender Hill Cemetery, 72 Cedar Rd, Enfield EN2 0TH

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.