kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
STERLIN
40,3570
BITCOIN
$63.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

17 yaşındaki Ali Baygören’nin ölümü protesto edildi

21.06.2022
0
A+
A-

17 yaşındaki Ali Baygören’in Londra’daki evinin önünde sırtından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplum üyeleri, 20 Haziran Pazartesi günü yürüyüş gerçekleştirdi.

Türkiye kökenli 17 yaşındaki Ali Baygören, 18 Haziran Cumartesi günü, evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Baygören’nin ölümü toplum arasında derin bir üzüntüye neden olmuştu. Özellikle Londra’da artan çete suçlarına dikkat çekme amacıyla, 20 Haziran Pazartesi akşamı saat 19.00’da Ali’nin bıçaklanarak öldürüldüğü evinin önünden, Edmonton Polis karakoluna bir yürüyüş gerçekleşti.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe, ‘Başka Ali’ler ölmesin’, ‘Ölümler dursun’, ‘Ali’ler ölmez’ ve ‘Çeteleşmeye hayır’ gibi sloganlar atıldı.

Polis, 18 Haziran Cumartesi günü saat 12.10’da Orchard Place, N17’de bıçaklanan bir ihbar üzerine arandıklarını söyledi. Olay yerine gelen ekipler, ilk müdahaleyi yaptı. Ambulans çalışanlarının tüm çabalarına rağmen, 17 yaşındaki gencin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yerel halk, Ali’nin ölümünün ardından çete şiddetine karşı bu akşam bir gösteri ve yürüyüş düzenliyor. Sosyal medyada paylaşılan yürüyüşe ilişkin afişte “Çetelere hayır” yazıyor. Posterde ayrıca “artık masumlar ölmesin” yazıyor.

Yeni kalifiye elektrikçi Ali Baygören Cumartesi günü bir pazarda çalışmak için çıkmıştı, çıkarken evinin hemen önünde bıçaklanarak öldürüldü. Komşularına göre annesi onun çığlıklarını duyunca ölmek üzere olan oğlunu bulmak için dışarı çıktı. Babası İbrahim gözyaşları içinde Standard’a şunları söyledi: “Ali elektrikçilik eğitimini yeni bitirmişti. Üç gün tatil yaptı, sonra öldürüldü. Annesine ‘Sana para vermek için çalışıyorum’ derdi. Birde ‘Baba sana yeni bir araba alacağım’ derdi. İyi bir çocuktu. Markette işe gidiyordu ama trenler çalışmıyordu. Bu yüzden otobüse binmek için yürümek zorunda kaldı ve ardından saldırıya uğradı.”

Polis 20 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki bir çocuğun cinayetle suçlandığını doğruladı. 15 yaşındaki erkek [C], 19 Haziran Pazar günü cinayetle suçlandı ve 20 Haziran Pazartesi günü Willesden Sulh Ceza Mahkemesi’nde gözaltında görülecek.

18 Haziran Cumartesi günü dedektifler tarafından tutuklandı.  18 Haziran’da cinayet şüphesiyle olay yerinde tutuklanan 17 yaşında [A] ve 16 yaşında [B] iki erkek, daha fazla soruşturma için kefaletle serbest bırakıldı. Met’in Suç Uzmanı Komutanlığı’ndan cinayet masası dedektifleri olayı araştırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.