kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5889
EURO
34,8100
STERLIN
40,4124
BITCOIN
$65.983
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

‘‘Bizi zehirleyenlere oy vermeyeceğiz…’’

‘‘Bizi zehirleyenlere oy vermeyeceğiz…’’
06.04.2022
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE milyonlarca seçmen, yerel yönetimleri belirlemek için 5 Mayıs Perşembe günü sandık başına gidiyor. Önümüzdeki ay yapılacak yerel seçimler için çalışmalar hızlandırıldı. Birleşik Krallık’ta yerel seçimler 5 Mayıs 2022’de gerçekleşecek. Bunlar arasında Londra’daki tüm ilçe belediyeleri ile Galler ve İskoçya’daki tüm yerel yönetimler için seçimler yapılacak.  Yerel seçimler yaklaşırken seçimlerde yarışacak meclis üyesi aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.

Belediye meclislerine girmeyi hedefleyen Türkiye ve Kıbrıslı politikacılar da seçim yarışına katılıyorlar. Islington, Haringey, Hackney ve Enfield’da siyasi partilere bağlı birçok Türkiye ve Kıbrıslı aday seçimlere katılacak. Bununla birlikte bağımsız meclis üyesi adayları da seçimlerde yarışmayı hazırlanıyor.

Oktay Cinpolat ve Telesha Reid Edmonton Green bölgesinde bağımsız meclis üyesi adayları olduklarını açıkladı. Genç adaylar ‘‘Parti değil halkın çıkarlarını savunan adaylara oy verelim’’ çağırısında bulundu. Son zamanlarda Enfield Belediyesine yönelik tepkiler artmaya devam ederken, Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde yaşayan Telesha Reid ve Oktay Cinpolat,  bölge halkının sorunlarına sahip çıkıp, Edmonton Green bölgesini geliştirmeye oldukça kararlı olduklarını vurguladı.

‘EDMONTON ÇÖP YAKMA MERKEZİNE KARŞIYIZ’

Genç adaylar, Reid ve Cinpolat yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

‘‘Edmonton Green’de siyasi değişim beklentisi içinde olan tüm toplum üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Bağımsız Toplum Koalisyonu, farklı geçmişlere sahip sıradan toplum mensuplarından oluşan bir grup. Enfield Belediyesi’nin mevcut yönetimi tarafından semtimizin başarısızlığa uğratıldığını düşünüyoruz. Biz siyasi bir parti değiliz. İki ana siyasi parti de toplumlarımızın çıkarlarına hizmet etmiyor ve onlara olan tüm güvenimizi kaybettik. Edmonton Çöp Yakma Merkezine karşıyız. Edmonton’da sokakların sadece seçim zamanı değil, tüm yıl boyunca temiz olmasını istiyoruz. Konut ve kira sorunun çözümü için daha fazla belediye evi talep ediyoruz. Gençlerin yaşadığı işsizliği gidermek ve daha fazla gençlik hizmeti yaratmak istiyoruz. Ve çok daha fazlası. Edmonton Green’de bağımsız yerel toplum meclis üyesi adayı olduk, çünkü mevcut ve önceki yöneticilerin aksine, burada yaşayan bölge sakinlerini önemsiyor ve değer veriyoruz.’’

Oktay Cinpolat ise sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, özellikle çöp yakma tesisine değindi. River Lea’nin yanında, Advent Way’deki Edmonton Eco Park’taki mevcut yakma tesisinden yaklaşık üçte bir oranında daha büyük olacak olan tesisin sözleşmesi, 16 Aralık 2021’de gerçekleşen oylamanın sonucunda İspanyol holding Acciona’ya teslim edilmişti. Kullanım ömrü geçen yıl dolan Edmonton Çöp Yakma Fırını, Enfield, Haringey, Hackney, Islington, Barnet, Waltham Forest ve Camden belediyelerinin kararı ile sadece Britanya’nın değil Avrupa’nın en büyük çöp yakma fırını haline getirilmesi hedefleniyor. Eylemcilerin ve milletvekillerinin, insanların sağlığını korumak ve iklim değişikliğine karşı korunmak için yeni atık yakma tesislerinin genişletilmesini durdurma çağrısına rağmen anlaşma onaylanmıştı. Çevre kampanyacıları ayrıca, Kuzey Londra’da düzenlenen çok sayıda gösteriyle, projeyi duraklatmak ve gözden geçirmek ve daha çevre dostu alternatifleri düşünmek için NLWA’ye ve Enfield Belediyesi dahil olmak üzere diğer belediyelere de baskı yapmıştılar.

Cinpolat, şu paylaşımı yaptı:

‘‘Halkın değil, parti çıkarlarını önceleyen adaylar karşısında sizlere alternatif sunabilmek için Mayıs ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Edmonton Green semtinde, Telesha Reid’le birlikte bağımsız aday oldum. Edmonton Green’de yaşayan biri olarak başta Çöp Yakma Tesisi’nin kaldırılması, sağlığa, eğitime ve belediye hizmetlerine daha fazla yatırım yapılması ve tüm kesintilere son verilmesi öncelikli taleplerimizdir.  Enfield Belediyesi’nde uygulanan kesinti ve halka rağmen izlenen politikalar kabul edilemez. Dayatmalara, kesintilere, halkı gelir kaynağı olarak gören dayatma ve uygulamalara geçit vermeyeceğiz.’’

2018’DE TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS KÖKENLİ YAKLAŞIK 40 ADAY SEÇİLMİŞTİ

2018 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs kökenli yaklaşık 40 aday, Londra’nın ilçe belediyelerinde meclis üyesi seçilmişti. Sadece Enfield Belediyesi’ne seçilen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs kökenli adayların sayısı 21’i bulmuştu. Londra’nın Enfield Belediyesi’nde meclis üyeliği için yarışan 22 Türkiye ve KKTC kökenli adaydan 21’i seçimi kazanarak tarihi bir rekora imza atmıştı. 21 adayın tamamı, İşçi Partisi listesinden seçilmişti. Bu sonuçla birlikte 63 sandalyeli Enfield Belediyesi’nin İşçi Partili Meclis Üyesi sayısı 46’ya yükselirken Muhafazakar Partili meclis üye sayısı 17’ye düşmüştü.

 

Yorumlar

  1. Suleyman says:

    Calismalanizda basarilar dilerim