kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.508
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Üzerine kusacak kadar sarhoş olan Türk Jet2 yolcusu, hapis cezasına çarptırıldı

Üzerine kusacak kadar sarhoş olan Türk Jet2 yolcusu, hapis cezasına çarptırıldı

JET2 uçağında sarhoş olup kendi üzerine ve etrafındaki koltuklara kusacak kadar sarhoş olan yolcu hapse atıldı. Ali Özdemir, Türkiye’den Birmingham’a gitmekte olan uçaktan, mürettebatın koltuğunda yığıldığını fark etmesi üzerine indirildi. Birmingham Live haberine göre, yolcu o kadar sarhoştu ki, istendiğinde çantasından pasaportunu çıkaramadı. Birmingham’da bir İtalyan restoranının eski müdürü olan 49 yaşındaki Özdemir, daha önce uçakta sarhoş olduğunu itiraf etmişti. Birmingham Crown Court’ta üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Soruşturmayı yürüten Andrew Wallace, polisin geçen yıl Türkiye’den Jet2 uçağında sarhoş bir yolcunun bildirilmesinin ardından 19 Ekim’de Birmingham havaalanına çağrıldığını söyledi. Mahkemeye verdiği demeçte, “Davalı uçakta kendi üzerine ve uçak koltuklarına kustu. Uçaktan indirildi. Koltuğuna yığıldığı, kusmuk ve likör koktuğu ve gözlerinin kıpkırmızı olduğu görüldü.”

Hüküm veren Yargıç Simon Drew QC şunları söyledi: “Geçen yıl 19 Ekim’de tanık ifadelerinden uçağa bindiğinizde bile çok sarhoş olduğunuz ancak ne kadar sarhoş olduğunuzu bilmek benim için imkansız. Uçaktaki yolcular tarafından fark edildi, koltuğunuza yığıldığınızı ve sadece kendinize değil yan koltuklara da kustuğunuzu gören hostesler, hostesler ve kabin ekibi tarafından çok çabuk fark edildi.

Türkiye’den bu ülkeye uzun bir uçuştaydınız. Pasaportunuzu istediğinizde, içinde bulunduğunuz durumu ortaya çıkaran çantanızdan çıkaramadınız. Uçakta kimseye saldırganlık yapmadınız, onlara kabalık etmediniz. Gerçek şu ki, uçakta sarhoş olan insanlar uçaktaki herkes için ciddi bir risk oluşturuyor. Sarhoş haliniz yüzünden davranışlarınızın kontrolden çıkması ve bu yüzden uçakta kaçamayanların hayatlarını tehlikeye atması tehlikesi her zaman vardır.”

Savunan Syed Ahmed, Özdemir’in davranışının herhangi bir endişe yaratmadığını, saldırgan olmadığını ve kimsenin koltuk değiştirmek zorunda kalmadığını söyledi. Başını cama yasladığını ve uyuyakaldığını söyledi. Ahmed, sanığın düzenli olarak Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve bu vesileyle bir nişan partisine gittiğini söyledi. Uçakta yaşananların bir kısmının mide rahatsızlığından kaynaklandığına inandığını ve boşanmanın bir sonucu olarak kendisinin de stres altında olduğunu söyledi. Özdemir, havaalanında iki kadeh şarap içtiğini söyledi. “Başından beri pişmanlık duyuyordu ve daha önce sabıkası yoktu. Boşanmış ve Brindley Place’deki Cielo’nun yakın zamanda kapatılan yöneticisiydi.” Ahmed, Stirchley, Oakley Road’dan Özdemir’in şu anda işsiz olduğunu ancak yemek sektöründe iş aradığını söyledi.

(Image: Birmingham Live)

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.