kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5422
EURO
34,8926
STERLIN
40,5452
BITCOIN
$66.695
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Kıbrıslı Türk Chip Shop sahipleri için 40 yıl sonra bir devir kapanıyor

Kıbrıslı Türk Chip Shop sahipleri için 40 yıl sonra bir devir kapanıyor
09.03.2022
0
A+
A-

BİRMİNGHAM şehrinde bulunan Tamworth bölgesinde ‘chip shop’ sahiplerinin 40 yıl aradan sonra bu hafta sonu önlüklerini kenara koyup, bir devrin sonu olacağını duyurdular.

Birmingham Live haber sitesinde yayınlanan habere göre, Bernie ve Ayten Torgut, 1982’den beri yaşadıkları, çalıştıkları ve bir aile yetiştirdikleri çok sevilen Bolehall Fish Bar’ın tezgahının arkasından müşterilerine hizmet verdi. Aynı zamanda bölgeden onlarca genci de işe aldılar ve bu süre içinde sayısız dostluklar kurdular. Ancak binlerce geç gece ve altı günlük çalışma haftasından sonra çift, fritözleri son kez kapatma zamanının geldiğine karar verdi. Son günü 12 Mart Cumartesi olacak ve hayatlarının üç torunlarıyla daha fazla zaman geçirecekleri bir sonraki dönemi sabırsızlıkla bekliyor.

63 yaşındaki Bernie ve 59 yaşındaki Ayten, “Son kez kapatmak hayatımızın en zor günlerinden biri olacak. Her dakika sevdik ve takdir ettik, ama tüm güzel şeylerin bir sonu olmalı. Torunların tadını çıkarmak ve onlarla bir şeyler yapmak için doğru yaştayız.”

Kıbrıslı Türk çift Bernie ve Ayten fazla uzağa gitmiyorlar ve emekliliklerinin tadını çıkarmak için Tamworth’te kalacaklar. Müşterileri, tezgâhın arkasında yeni yüzler görecekler, Bolehall Fish Bar’ın devam edeceğini bilmekten memnun olacaklar. “Sanırım en çok insanları özleyeceğiz” dediler.

“Muhtemelen yıllar boyunca birçok öğrenci de dâhil olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi istihdam ettik. Hayatlarında neler yaptıklarını görmeyi çok sevdik ve şimdi birçok çocuğunu dükkânda ağırlıyoruz. Bununla gurur duyuyoruz. Dükkânda çalışırken çocuklarımıza bakmamıza yardım edenler de dâhil olmak üzere harika arkadaşlar da edindik. Gelen müşterilerin çoğunu ve ne sipariş edeceklerini biliyoruz. 40 yılı aşkın süredir şirketimizi destekledikleri ve dostlukları için tüm müşterilerimize yürekten teşekkür etmek istiyoruz. Hepsini çok seviyoruz ve onları çok özleyeceğiz.”

Bernie’nin kaderi her zaman çip dükkanlarında bir kariyere sahip olsa da (ailesi bölgede bir numaraya sahipti) çifti Tamworth’e götüren şey tamamen şanstı. Bernie, kendi işlerini kurmaya karar verdiklerinde ailesinin Erdington’daki dükkânında yaşıyor ve çalışıyordu.

Bernie, “Başlangıçta Tamworth’e Amington köyündeki chip shop’u görmeye geldik ama bu bizim için değildi,” dedi.

“Yine de Bolehall Fish Bar’ın görünüşünü beğendik ve sahibinin satmaya istekli olması ihtimaline karşı kapıyı çalmaya geldik. Onun için doğru zamanda geldik çünkü o öyleydi ve her şey orada başladı.”

İlk günlerde çiftin bakmaları gereken Naime ve Hüseyin adında iki küçük çocuğu ve kurmaları gereken bir iş vardı. Bernie, “Buraya ilk geldiğimizde evde doğalgaz yoktu ve sıcak su almak için kömür ateşi yakmak zorunda kaldık. Çoğu gün gece 1’e veya 2’ye kadar çalıştık ve tatile çıkmayı düşünmeden önce gerçekten yerleşmemiz yaklaşık altı yılımızı aldı.”

Ancak uzun saatlere rağmen, Bernie ve Ayten’in neredeyse evli oldukları kadar uzun yıllar boyunca, gün be gün yan yana çalıştıkları Bolehall Fish Bar, ailenin kalbinde yer aldı. Çocukları büyüdükçe aile işlerine de yardım ettiler ve hepsi toplumda tanıdık yüzler haline geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.