kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Londra’daki Kıbrıslı Türkler, KKTC bayrağı için ikinci kez eylem düzenledi

07.03.2022
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Waltham Forest belediyesi binası önünde dalgalanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının indirilmesine karşı Kıbrıslı Türkler belediye önünde eylem yaptı. Eylemde KKTC bayrağının yanı sıra Türk, Azerbaycan ve Filistin bayrakları da dalgalandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Waltham Forest belediyesi binası önünde dalgalanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının indirilmesine karşı Kıbrıslı Türkler yeniden alanlara çıktı. İlk eylemini 9 Aralık’ta düzenleyen organizasyon komitesi, farklı derneklerin katılımıyla ikinci eylemini 3 Mart Perşembe günü yaptı. “Kıbrıslı Türkler Yaşıyor”, “Irkçılığınız bizi susturamaz” pankartları taşıyan Kıbrıslı Türkler, yüzlerce bayrakla akşam saatlerinde belediye önünde buluştu. Eylemde ayrıca KKTC bayrağının yanı sıra Türk, Azerbaycan, Filistin ve Keşmir bayrakları da dalgalandı.

‘GEREKİRSE MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ’

Eylemde atılan sloganlarda Belediye Başkanı Grace Williams istifaya davet edildi. Belediye binası önüne asılan bayrağın indirilmesi ve yerlerde sürüklenmesinin Kıbrıslı Türk toplumuna hakaret olduğunu ifade eden katılımcılar, Williams’ı ve belediye yetkililerini özür dilemeye çağırdı. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ayşe Osman da atacakları adımları Aydınlık Avrupa’ya anlattı. Belediyeden resmî açıklama beklediklerini belirten Osman, özür beklediklerini ve olayın takipçisi olacaklarını bildirdi. Resmî özür dilenmezse olayı mahkemeye taşıyacaklarını, bunun için hazırlıklara şimdiden başladıklarını vurgulayan Osman, “Bu davayı kazanacağız” dedi.

TATAR’DAN TEŞEKKÜR

Türk toplumunun KKTC bayrağına sahip çıkmasına yönelik bir teşekkür de KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldi. Eylemin organizasyon komitesi ile çevrimiçi toplantıda buluşan Cumhurbaşkanı Tatar, haksızlığa ve ayrımcılığa karşı eylem tertipledikleri için komiteye teşekkürlerini sundu. Başarılı lobiciliğin millî dava için önemine işaret eden Tatar, “İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve millî gurur ile sahip çıkması oldukça önemlidir” açıklamasını paylaştı. Görüşmede Kıbrıs davasına da değinen Ersin Tatar, egemen eşit iki devletin iş birliğini öngören bir antlaşma için kararlılıkla ve Anavatan Türkiye’nin de desteği ile birlikte bu davayı ileri götürdüklerini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.