kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
STERLIN
40,5957
BITCOIN
$64.175
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ADDP “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu panel düzenledi

ADDP “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu panel düzenledi
22.02.2022
0
A+
A-

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Platformu (ADDP), 19 Şubat Cumartesi günü Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96.yıl dönümünde ‘‘Türkiye’de Kadın Olmak’’ konulu panel düzenledi.

ADDP tarafından düzenlenen online panel, Zoom üzerinden saat 18:00’de gerçekleşti. ADDP’nin sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre, etkinliğe katılan olan konuk konuşmacılar ve sanatçılar şöyle: Eski Devlet Bakanı, akademisyen Av. Önay Alpaço, Türk hukukçu kadınlar derneği başkanı Av. Süreyya Turan ve yılın en iyi kadın pop sanatçısı Banu Karaca.

Gerçekleşen online panelde, eski devlet bakanı Önay Alpaço, Türk kadın hakları ve statüsünün daha çok içinde yaşadıkları devletin tercihleri ile şekillenmesini Hititlerden başlayarak, Osmanlı devleti, Cumhuriyetin başlangıç donemi, ve günümüzle mukayese ederek tarihsel bir çerçeve çizdi. ‘‘Cumhuriyet ile beraber kadın önce görünür olmuştur, sonra insan olmuştur, sonra yurttaş olmuştur, sonra eşit yurttaş olmuştur diyerek, Cumhuriyet devrimlerinin en önemlilerinin kadın hakları üzerinde yapıldı’’ ifadesini kullandı.

Türk hukukçu kadınlar derneği başkanı Av. Süreyya Turan ise Süreyya Tura, dünyadaki kadın haklarının tarihi süreci, Medeni kanunla birlikte gelen kazanımları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, İstanbul Sözleşmesi nedir ve önemi ve son olarak da şu andaki nafakalar konusunun önemini kapsamlı bir şekilde açıkladı.

ADDP Başkanı Jale Özer tarafından şu açıklama yapıldı: ‘‘Her iki konuşmacımız da Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun Atatürk’ün akıl ve bilim ışığındaki yol haritası olduğunun altını bir kez daha çizerek, Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu ama laik sisteme dönerek, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkarak bu zorlu günleri atlatacağımıza dair umut ve ışık verdiler. Bilgi dolu bir akşam yaşattıkları için ve ADDP’ye verdikleri destek ve katkıdan dolayı kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Böyle değerlere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.