kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
STERLIN
40,4861
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Başkonsolostan mantılı resepsiyon

Başkonsolostan mantılı resepsiyon
16.02.2012
0
A+
A-

Manti4Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ve eşi Arzu Demirok  sivil toplum örgütü temsilcilerine geçtiğimiz Perşemba akşamı bir resepsiyon verdi. Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün de katıldığı davette, Başkonsolosun Konyalı olması nedeniyle konuklara  ikram etmeyi tercih ettiği mantı iştahla yendi.

 

Merkez Londra’nın Knightsbridge bölgesinde yer alan Başkonsolosluk konutunda, eşi Arzu Demirok ile sivil toplum kurumlarının temsilcilerini karşılayan Başkonsolos Demirok, bu tür toplantıları periodik olarak tekrarlayacaklarını ve vatandaşlarını biraraya getirererek, devletin soğukluğunu kaldıracaklarını söyledi.

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, diplomatlar, konsoloslar, ateşelerin de katıldığı davete, Londra ve civarında faaliyet  gösteren dernek ve kuruluş yöneticilerinin hemen hepsi katıldı.  Konuklarını tek tek karşılayıp, “hoşgeldiniz” diyen Başkonsolos Demirok, yaptığı konuşmada, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk olarak devletin soğukluğunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ve çağrıldıkları davetlerin büyük kısmına ‘katıldıklarını’ belirtti.

 

19 MAYIS YİNE SOKAKTA KUTLANACAK

Demirok konuşmasını, “Yurt dışında 5 milyon diasporası olan milletiz. Bu konuda ilk 10’a gireriz. Maalesef en büyük sıkıntılarımızdan biri biraraya gelemememiz. Fikir ayrılıklarımız olabilir, kurumsallaşmak çok önemli. Periyodik olarak biraraya gelip, görüşmeliyiz. İnanın biraraya geldiğinizde farklı düşünenlerin de biraraya gelip, konuşacak konuları, ortak fikirleri olduklarını göreceksiniz. Başkonsolosluk ve Büyükelçilik olarak sizi biraraya getirmeye gayret ediyoruz. Başkonsolosluğumuzda başlatılan randevu sistemi tahminimizden de güzel devam ediyor. Böylece, hizmet ve hizmetin kalitesi arttı. Geçen yıl sırasıyla basına, akademisyenlere, bankacılara, sanatçılara davetler verip, biraraya geldik. En çok beğendiğim 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda burada sokakta yaptığımız kutlama oldu. Bu yıl yine yapacağız, sizin katkılarınızı da bekliyoruz. Günümüz teknolojisini kullanarak, Sayın Büyükelçimizin talimatıyla Londra Türk Radyosu’nda geçtiğimiz günlerde programa katıldık. Vatandaşlarımız direkt olarak sorularını görevlilerimize sorabiliyor. Ayda bir gerçekleşen bir saatlik programda vatandaşlarımızdan gelen sorulara yanıt verdik. Yoğun talep nedeniyle yayın süresini bir buçuk  saate çıkarmak istiyoruz. İskoçya’nın başkenti Edinburgh’daki ‘gezici’ konsolosluk hizmetimiz sürüyor” sözleriyle sürdürdü.

 

BÜYÜKELÇİ ÇALIŞMALARI TAKDİR ETTİ

Başkonsolostan sonra söz alan Büyükelçi Ünal Çeviköz de konuklara ‘hoşgeldiniz’ diyerek, Başkonsolos Demirok’un çalışmalarını gurur ve takdirle izlediğini belirtti. “Bu akşam da toplumuzu biraraya getirme inisiyatiflerinden birinde biraraya geldik. Hepinize, Başkonsolosumuza ve Arzu Hanımefendiye teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Toplantıya, İngiltere’de kurulu sivil toplum örgütlerinden İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, Batı Trakya Türkleri Derneği, İngiltere Süryanileri, Milli Görüş, İngiltere Türk Öğretmenler Birliği, Turkish Forum (UK) Trust,  İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Öğrenci Birliği, Britanyalı Türkler Komitesi, Eğitim Çalıştayı, Britanya Türk Kadınları Derneği, İngiltere Ülkücü Türk Federasyonu, Süleymaniye Camii Vakfı, Avrupalı Türk Demokratları Birliği, Irak Türkmen Cephesi, Genç Türkler, Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Güney Londra Türkleri, Kıbrıs Türk Cemiyeti, İngiltere Türk Futbol Federasyonu, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile Türk basınının temsilcileri katıldı.

Davet, ikram edilen mantının yenilmesi ve temsilcilerin sohbetleri ile samimi bir ortamda devam etti.

Katılanlar, toplumun her kesimini bir araya getirip, tanışma olanağı sağladığı için Demirok’a teşekkür ederek, davetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.