kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Enfield AKM’de AGM: Dilek İncedal ve Hasan Gül eşit başkan seçildi

16.11.2021
0
A+
A-

ENFIELD Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (EAKM) 2. Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin onayı ile eşit başkanlık sistemine geçildi. EAKM’nin yeni eşit başkanları Dilek İncedal ve Hasan Gül oldu. Enfield Alevi Kültür Merkezi 2. Olağan Kongresi, Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde yapıldı.

Kongreye delege ve üyelerin yanı sıra Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil ile eski ve yeni cemevi başkanları, demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı. Kongre divanı kadınlardan oluşurken, kongre divanında İngiltere Alevi Kültür Merkezi Eşit Başkanı Filiz Koç, Tülay Över, Hanım Akdemir, Emel Dağçiçek ve Sibel Özçelik yer aldı.

Kongre, Dersim soykırımında toprağa düşenler başta olmak üzere yitirilen tüm canlar için saygı duruşu ve çerağ uyardırılması ile başladı.

Önceki başkan Zeynep Demir şahsında geçmiş dönem görev yapan canlara teşekkür edildiği kongre de, gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Kongrenin en önemli gündem maddesi ise ‘eşit başkanlık’ sisteminin oluşmasına dönük karar önerisi sunuldu. Yapılan oylamada delegelerin onayı ile EAKM’de eşit başkanlık sistemine geçilmesi kararlaştırıldı.

Eşit başkanlık sistemiyle yönetilecek olan Enfield Alevi Kültür Merkezi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

EŞIT BAŞKANLAR:

Dilek İncedal

Hasan Gül

YÖNETIM KURULU ÜYELERI:

Fatma Yıldırım Polat, Cuma Ülgü, Güneş Gören Erdoğan, Ergin Dursun, Gülperi Öntaş, Gülizar Karaoğlan, Özgür Korkmaz, Nadide Köroğlu, İnan Çiftçi, Özlem Şahin, Doğan Erdoğan, Hatice Fesli Ceylan, Timur Ulaş, Mustafa Akgöz, Sabit Kurnaz, İnan Gedik, Nurettin Doğan Caner, Zeynep Demir, İsrafil Erbil, Gülay Dalkılıç, Özlem Söylemez.

EAKM Yönetim Kurulu ilk toplantısının ardından görev dağılımı yapacak.

İNGİLTERE ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ DE EŞİT BAŞKANLIĞA GEÇMİŞTİ

Bir süre önce kongresini gerçekleştiren  İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) eşit başkanlık sistemine geçmişti. İAKM’nin ardından EAKM’nin de eşit başkanlığa geçişi ile birlikte daha demokratik yönetim modelleri oluşturması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.