kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

DERMAN’ın yıllık genel kurul toplantısı ve 30. yıl kutlaması yapıldı

16.11.2021
0
A+
A-

DERMAN’ın yıllık genel kurul toplantısı ve 30. yıl kutlaması çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.

12  Kasım 2021 tarihinde St Paul’s Church West Hackney’de yapılan toplantıya ve kutlamalara Derman çalışanları dahil değişik kurum ve kuruluşlarda çalışan profesyoneller ve toplumlarımızın herkesiminden 100’e yakın kişi katıldı.

Derman’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr Adam Forman’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantı da Hackney Belediye Başkan yardımcısı Anntoinette Bramble ve Hackney Klinik Komisyonu başkanı ve aynı zamanda mahelle doktoru olan Dr Mark Rickets de birer konuşma yaptılar. Dr Forman Derman’ın pandeminin yarattığı bütün olumsuzluklara rağmen büyük bir özveriyle Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumlarına yaşamsal öneme sahip servisler sunmaya devam ettiğini belirtti. Sayın Bramble ve Dr Rickets de konuşmalarında Derman’ın servislerinin özellikle bu zor dönemde Hackney de yaşayan Kürt ve Türk toplumları için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu üzerinde durdular.

Derman’ın genel müdürü Zafer Kurşun da 2020-21 finansal yılını kapsayan yıllık değerlendirme konuşmasında kurumun bütünleyici servislerinin/projelerinin toplumlarımız için önemine değindi ve verilen hizmetleri istatistiklerle anlattı. Sayın Kurşun 2020-21 mali yılı boyunca pandeminin bütün zorluklarına rağmen Derman’ın verdiği servislerden 2,338 kişinin, 8,088 kez bire bir/grup aktiviteleri yada telefonda görüşmek suretiyle yararlandığını; ama normal zamanlarda bu rakamların iki katına ulaştıklarının altını çizdi.

Zafer Kurşun Derman servislerine Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı İslington; özellikle Haringey ve Enfield gibi bölgelerde de çok büyük bir ihtiyaç duyulduğunu ve Derman olarak yakın gelecekte buralarda da toplumlarımıza bu servisleri sunmanın önemine değindi.

Derman’ın ücretsiz Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumlarımıza sunduğu servisler:
Sağlık Danışmanlığı, Konuşma ile Terapi, Ruh Sağlığını Destekleme/Geliştirme ve Sosyal Haklar Danışmanlığı.

Açılış konuşmaları ve resmi bölümün ardından Uzman Psikiyatrist ve Derman yönetim kurulu üyesi Dr Zerrin Atakan “Covid-19’un etkileri: Neler ögrenebiliriz” üzerine bir sunum yaptı. Dr Zerrin Atakan’ın konuşmasından sonra toplantı soru/cevap ve öğle yemeği ile devam edip; Derman’ın 30. Yılını kutlama etkinliği altında Rengin Kadın Korosunun verdiği güzel türkülerle dolu küçük bir konserle sona erdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.