kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
STERLIN
41,0139
BITCOIN
$70.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Edmonton’da YouTube ünlüsü olan şef ‘Big Has’

Edmonton’da YouTube ünlüsü olan şef ‘Big Has’
13.10.2021
0
A+
A-

Babası Kıbrıslı Türk ve annesi İngiliz olan ‘Big Has’,  kuzey Londra’daki arka bahçesinde lezzetli yemekler pişirmekle ünlendi. Kuzey Londra’nı Edmonton bölgesinde ikamet eden Hasan Semay, pişirdiği yemeklerle sosyal medya fenomeni oldu ve ‘Big Has’ ismiyle tanınmakta.

TimeOut gazetesine konuşan Hasan Semay, şu ifadeyei kullandı:

‘‘Kendini beğenmiş, dövmeli bir şef olarak kendimi lanse etmek istemiyorum ama ben sadece işleri sevdiğim şekilde yapmayı seviyorum.’’

2019 yılında beş yıllık restoran serüveninden ayrılan Semay, bu yılın başından itibaren oldukça popüler ve yoğun ilgi gören ‘Sunday Sessions’ isimli video serisi ile ilgi toplamaya devam ediyor. Her hafta hava koşulu ne olursa olsun Semay Edmonton’daki arka bahçesinde son derece lezzetli yemekler pişiriyor ve bunu video olarak Youtube ve İnstagram hesaplarından paylaşıyor.

7UP salamura poussion ve klasik Roma Carbonara – kremasız ve jambonsuz yemelerden, lahmacunlara kadar, Semay’ın kolay anlaşılır mangal tarifleri, Kıbrıs Türk mutfağından öğrendiklerini İtalyan etkisi ile birleştiriyor.

TimeOut tarafından yayınlanan habere göre, Semay’ın ayrıca Clerkenwell’de ünlü Palatino restoranında baş aşçı olarak bir süre çalıştığını belirtti.

Semay’ın paylaşımlarında ara sıra ‘Türk Robert De Niro’ olarak hitap etti babası da yer alıyor. ‘‘Birkaç ay önce Barclays bankasında durduruldu’’ diyen Semay, ‘‘İki kız ondan imza istedi, ama onlara herhangi bir kâğıt imzalamadığını söyledi. Yine de gizlice tanınmayı seviyor’’ dedi.

Hayward Gallery’de tesisatçı ve güvenlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Semay 20’li yaşlarının başındayken, Jamie Oliver’in ‘Fifteen apprenticeship’ programına başvurdu ve yüzlerce kişinin arasından seçildi. Jamie, Semay’ın en büyük destekçilerinden biri olmaya devam ediyor ve videolarını düzenli olarak ‘‘tam bir efsane’’ gibi yorumlar yapıyor. Enfield’de bir bahçe çitinden atlamak dışında, Big Has’ın muhteşem ateşte pişirilmiş yemeklerini tatmak istiyorsanız gözlerinizi dört açmanız gerekecek.

Big Has’ın son gezisi etobur karnaval Meatopia’daydı, burada okula birlikte gittiği arkadaşlarıyla birlikte katıldı ve devasa miktarlarda sulu şiş tantuni pişirdi. Big Has, ‘Temelde bir Türk taco’ pişirdi diyerek şöyle konuştu, ‘‘Tacos Meatopia’da gerçekten başarılı çünkü eğlenirken ellerinde taşıyabilecekleri bir yemek yemek istiyor.’’

Big Has, ilk yemek kitabı ‘Home’ı 2 Haziran 2022’de Pavilion Books’ta yayınlayacağını açıkladı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.