kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

DAY-MER: ”Kolej öğretmenlerini selamlıyor ve haklı mücadelelerini sahipleniyoruz”

DAY-MER: ”Kolej öğretmenlerini selamlıyor ve haklı mücadelelerini sahipleniyoruz”
11.10.2021
0
A+
A-

TÜRK, Kürt ve Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadıkları, Enfield, Haringey ve Islington’da eğitim veren kolejlerin öğretmenleri, ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde grevler gerçekleştirdi.

Enfield ve Haringey’de College of North East London, Islington’da ise City and Islington kolejlerinin de aralarında yer aldığı 12 kolejde Üniversite ve Kolej Sendikası UCU üyesi öğretmenler 28 Eylül’den itibaren başlattıkları grevi devam ettikleri bildirildi.

Day-Mer yönetim kurulu tarafından şu açıklama yapıldı:

‘‘Bazı kolejlerde üç yıla varan ücretlerin dondurulmasına, öğretmenler arasında maaş uçurumuna, fiziksel ve ruhsal baskıya dönüşen artan iş hacmine ve öğretmenleri yöneticilerin baskısına açık hale getiren sürekli teftiş uygulamasına son verilmesi talepleri başlatılan grevler devam ediyor. İlk grevlerini 28 Eylül’de gerçekleştiren öğretmenler aynı hafta 29 Eylül’de, sonraki hafta da 5,6 ve 7 Ekim’de grev yapıyor. Bir anlaşma sağlanamaması halinde grevler gün sayıları arttırılarak 11, 12, 13,14 ve 15 Ekim’de de devam ettirilecek.

Greve çıkan 12 kolejden üçü olan; City of Bristol College, New College Swindon ve Weymouth College’de grevler kolej yönetiminin yaptığı tekliflerin oylanması nedeni ile askıya alınırken dokuz kolej grevleri kararlılıkla devam ettiriyor. Son 10 yıldan beri enflasyon oranı altında zam verilen kolej öğretmenleri için önerilen %1’lik zam teklifini ret eden UCU yaptığı açıklamada son 10 yıldan beri ücretlerde kesintilere neden olan zamların orta öğretimde görev yapan öğretmeler ile kolej öğretmenleri arasındaki ücret farkını 9 bin sterline çıkardığına vurgu yaptı. Aynı işi yapan öğretmenler arasındaki ücret farkının adil olmadığına dikkat çeken öğretmenler ücretlerde adalet talep ediyor. Kolej öğretmenleri ayrıca yıllardan beri sürekli olarak arttırılan iş hacmine de itiraz ediyor. Öğrenci sayıları arttan sınıflara karşı, öğretmenlerin, çalışma saatleri düşürülürken idari işleri arttırılıyor. Zaman darlığından dolayı derslere hazırlanmak için yeterli zaman bulamayan öğretmenler, esnek denetleme uygulamaları ile denetime sürekli açık hale getiriliyor. Sürekli olarak denetleme kaygısı ve artan iş hacmi ile başa çıkmaya çalışan öğretmenler hem fiziksel hem de ruhsal olarak çöküyor.

Grevlerin başlamasından itibaren taleplerini ve seslerini duyurabilmek için sabah saatlerinde okulları önlerinde grev hattı oluşturan öğrenciler, öğle saatlerinde ise şehirlerin merkezi yerlerinde gösteriler yapıyorlar. Kolej öğretmenleri için yaşanabilir ücreti az gören kolejlerin hiçbirinin bütçe açığı yok ve yüz milyonlarca sterlin bütçeleri var.

Çalışanlar arasında yoksulluğun giderek arttığı İngiltere’de kolej öğretmenlerinin yaşanılabilir ve adil bir ücret için vermiş oldukları mücadele aynı zamanda çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi içinde verilen mücadeledir. Bu nedenle greve çıkan kolej öğretmenlerini selamlıyor ve haklı mücadelelerini sahipleniyoruz. ‘

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.