kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
STERLIN
40,5681
BITCOIN
$66.438
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde yeni dönem kurs kayıtları başladı

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde yeni dönem kurs kayıtları başladı
28.09.2021
0
A+
A-

Türkiye’nin dilini, tarihini ve sanatını on yıldan fazladır yaptığı kurslar ve kültürel etkinlikler ile İngiltere’de tanıtan Londra Yunus Emre Enstitüsü, sonbahar dönemi için kurs programını yeniledi. Yeni bir şey öğrenmek ve halihazırda sahip oldukları becerileri geliştirmek isteyenler için kaçırılmayacak kurslar ekim ayında çevrim içi ya da yüz yüze olarak başlayacak. Covid-19 sürecinde çevrim içi olarak devam eden Tezhip, Ud ve Ney kurslarına bu dönem iki usta Hattatın eğitmenliğinde Hat kursları da ekleniyor. Bugüne kadar yüzlerce ilgilinin istifade ettiği kurslar Türk kültür ve sanatıyla ilgilenen herkese açık olup Enstitünün kapıları, az sayıda öğrencili butik sınıf ortamlarında sanatseverlere açılıyor!

Birbirinden donanımlı eğitmenler eşliğinde sürdürülecek olan kurslar hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen meraklılar http://yeelondon.org.uk/ adresini inceleyebilir, londra@yee.org.tr adresine e-posta gönderebilir veya 02073873036’yı arayarak bilgi alabilirler.

Tezhip Kursları

Tezhip kursları, yakın bir zamanda Woking Lightbox Galeride kişisel sergisi gerçekleşen müzehhibe Nagihan Seymour tarafından çevrim içi verilecek olup ‘Yeni Başlayanlar için Tezhip’ ve ‘Tezhip Sanatında Rumi ve Halkar Desenleri’ olmak üzere sizlere iki farklı kurs fırsatı sunuyor.

Hat Kursları

Eşsiz bir estetik özelliğe sahip ve insan üzerinde derin etkiler bırakan hüsnühat sanatımız, üstat hattatlardan Hasan Çelebi’nin öğrencisi Gulnaz Fatima Mahboob ile bu dönem de Enstitü bünyesinde yüz yüze öğretilmeye devam edilecek. Bu kursta hüsn-i Hat sanatının yazı türlerinden Nesih yazısına ağırlık verilecek olup tamamen geleneksel malzemelerle ve geleneksel sistem üzerinden bir eğitim verilecek.

Çevrim içi hat kursunda öğrenciler, uluslararası ödüllü hattat Nuria Garcia Masip’ten eğitim alma şansına sahip olacak! Güzel yazı anlamına gelen hüsn-i hat sanatının çeşitlerinden Sülüs yazısına odaklanılacak kursta interaktif bir biçimde öğrencilere; yazının tarihi, kullanılan malzemeler gibi temel ilkeler öğretilecek.

Osmanlı Türkçesi Kursları

Günümüz Türkçesinin öncüsü olan Osmanlı Türkçesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçasını oluşturan Türkiye dışındaki geniş coğrafyada da yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Alanında uzman tarihçi Dr. Cumhur Bekar tarafından yürütülecek çevrim içi kurslar ‘Yeni Başlayanlar için Osmanlı Türkçesi‘ ve ‘İleri Seviyede Osmanlı Türkçesi’ olmak üzere iki farklı düzeyde açılacak.

Ney Kursu

Tarihin en eski müzik aletlerinden biri olan Ney, Klasik Türk Müziği’nin temel çalgılarından biridir. Bu dönem Neyzen Murat Ferhat Yegül tarafından çevrim içi verilecek ney dersleri her seviyeden kişiye açık olacak ve eğitmen katılımcılara bu efsunlu enstrümanın nasıl çalınacağına dair adım adım rehberlik edecek.

Ud Kursu

İri gövdeli, kısa boyunlu, perdesiz telli bir çalgı olan ‘ud’u öğrenmek istiyorsanız kaçırılmayacak fırsat! Udi Baha Yetkin’in verdiği birebir dersleri her seviyeden öğrenci katılabileceği gibi isteğe göre yüz yüze ya da çevrim içi ders yapma imkanı sağlanacaktır. Temel müzik teorilerinin pratiklerinin ve Türk müziğinde kullanılan makamların öğretildiği kursta udu olmayan öğrenciler Enstitüden ud kiralayabilecekler.

Koro: Türk Müziği Makam Dersleri

Belirli bir duyguyu ve düşünceyi çeşitli melodi ve akorlardan meydana gelerek anlatan Türk Sanat Müziğinin 500’ün üzerinde makamı vardır. 8 hafta boyunca Baha Yetkin tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek derslerde, katılımcılar Osmanlı’dan günümüze Türk makam müziğinin detaylarını öğrenmenin yanı sıra Anadolu’dan seçme ezgileri de seslendirebilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.