kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5700
EURO
34,8716
STERLIN
40,5657
BITCOIN
$66.736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde aşure günü

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde aşure günü
23.08.2021
0
A+
A-

Londra’da cemevi mutfağında devasa kazanlarda pişirilen aşureler vatandaşlarla paylaşıldı.

İngitere  Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (İAKM- Cemevi) 12 gün boyunca süren matem oruçları ardındangeçtiğmiz Pazar günü  aşure paylaşımı yapıldı.. Cemevi mutfağında kendi üyeleri tarafından hazırlanan  yemekler ve  aşure, etkinligene  katılan üyelere ve  konuklara dağıtıldı

Etkinliğin açılışı cemevi üyelerinden Helin Yalçın’ın yaptıgı konuşma ile gerçekleştii. İnanç Kurulu Başkanı Dede Ali Dereli, cerağ uyandırdı, lokma gülbengi ile aşure paylaşımı yapıldı. İAKM- Cemevi Yönetim Kurulu adına İbrahim Has ve Saniye Uyan’ın konuklara katılımlarından dolayı tesekür eti. İnanç Kurulu’nun topumumuzda önemie değinildi.i Toplumun birlik, beraberlikve dayanışma  açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Dede Dereli’de aşurenin yol inancını önemini ve anlamını dile getirdi. Kazım Yıldırım Dede de aynı vurguyu İngilizce olarak ifade etti.

Etkinlige katılanlar

Katılımcılar arasında Yasemenin Brett ve Erdal Doğan’ın da yer aldığı belediye meclis üyeleri, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, Cemevi geçmiş dönem başkanlarından Hüseyin Üzüm, Enfield Alevi Kültür Merkezi yöneticilerinden Hasan Gül, Doncaster Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi ile Federasyon’dan Müslüm Dalkılıç, İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, birçok  köy ve yöre derneğinin başkan ve yöneticileri hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan  BAF Başkanı Erbil de şunları söyledi: “Aleviler olarak: Acıyı bal eyledik. Zulmün olduğu dünyaya barış,kardeşlik vesevgi dolu aşure tadında dahagüzel bir dünya kuramak isteriz dedi.Dünyayı aşure tadında ve Rıza şehri idealimizdeki gibi güzel bir yer haline gelinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu etkinligin gerçekleşmesine emeği geçen tüm canlarımızın hizmetleri kabul olsun.

 

 Etkinlikte değişler seslendirildi.

Cemevinin aşure ekinligi kapsamında  halk aşıkları deyişler okudu. Etkinlikte Erdal Yapıcı, Levent Canen, Hüseyin Kaplan, Zöhre Ülger, Ozan Baysal ve Umut Ekiz, Alevi ve Bektaşi yol inancı deyişlerini seslendirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.