kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londralılar, KKTC yönetimine kızgın

Londralılar, KKTC yönetimine kızgın
28.07.2021
0
A+
A-

KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararları açıklandı. Güncellenen kararlara göre, kırmızı listede olan İngiltere için 29 Temmuz’da tekrar bir değerlendirme yapılacak. Yapılan açıklamaya göre, İngiltere’den KKTC’ye gidecek olan çift aşılı veya hastalığı geçirmiş olanlar için; yolculuk öncesi Son 72 saat negatif PCR sonucu ve 5 gün karantina şartı olabilir. Aşısız olan için ise: yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu ve 7 gün karantina şartı belirtildi.

KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, İngiltere’den gidecek olan aşılı kişilerin, 29 Temmuz tarihine kadar karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapabileceğini vurguladı. Ancak belirtilen tarihte yeniden değerlendirme yapılacaktır.

Londra’da yaşayan toplum üyeleri, Londra Gazete’ye konuşarak özellikle çift aşılı yolcuların 5 gün karantina şartına tabi tutulma ihtimaline tepki gösterdi.

Çimen Hassan

KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin yayınlamış olduğu kararkar neticesinde, İngiltere’den giden çift aşılılara 5 gün karantina kararına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bunu bir an önce tekrar revise etsinler, İngiltere’den gidecek olan tüm yolcularımızın çoğu aşılı, aşısız olanlara karantina uygulması olmasına karşı değiliz.

Salih Özbahadır

Duyduğumuza göre İngiltere’den KKTC’ye giden çift aşılı olan insanlarımıza beş gün karantina uygulanma ihtimali olduğunu öğrendik. Bunun kesinlikle haksızlık olduğunu düşünüyoruz, lütfen bu haksızlığı düzeltmeye hükümet yetkililerimiz ciddi bir gayret göstersin.

Recep Hasan Yağmur

54 yıldır Londra yaşıyorum ve Kıbrısımı çok seviyorum ama mevcut system ve kararlar her gün değişiyor. Kıbrıs’a gitmek istiyoruz ama korkuyoruz. Kararlar her gün değişiyor. Bize sabit kararlar açıklansın ki bizde nasıl adım atacağımızı bilelim. Gelip ailelerimizi ve sevdiklerimizi görmek istiyoruz, tüm ricamız da budur.

Söngül Aydın

Edmonton bölgesinde bir esnaf olarak toplum üyelerimiz ile yakından gelişmeleri değerlendiriyoruz. Yaklaşık iki yıldır hiç bir yere kıpırdama şansımız olmadı, örneğin çoğumuz Kıbrıs’a gitmek istiyoruz çünkü en uygun orası geliyor bize, Türkiye’de kırmızı listede. Fakat açıklanan yeni kararlar üzerine çift aşılı olmamıza rağmen 5 günlük bir karantina şartı ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu karar eğer gerçekleşirse bizlere büyük bir haksızlık olacak.

Hasan Demiroğlu

İngiltere’den Kıbrıs’a tatil amacıyla arabalarımızla gitmek istiyoruz, ancak beş gün karantina ihtimalin duyduk yine özellikle çift aşılılar için. Bizler bu karantina meselesinden usandık, geçen karantinadan dolayı yarı yoldan geri döndüm. Hem çift aşılıyız hemde testlerimizi yapacağız, ne isteniyorsak herşeyi yaptık şimdi nasıl oldu da aşılı olanlara beş gün karantina aşısızlara da 7 gün. Boşuna mı aşı  olduk?

Kubilay Özyurt

Bütün aşılarımı yaptım meleketime gitmek istiyorum ama karantina yapmak zorunda kalmam haksızlıktır ve kabul etmiyoruz. Çift aşılılar için ayrıcalık yapılırken bize niye yapılımıyor, Kıbrıs’a gitmekten vazgeçtik yine.

Cem Cemil

Kuzey Kıbrıs’taki karantina olayları bizleri çok bozuyor, bizler yılda 2 en fazla 3 hafta tatil izni alabiliyoruz ve çift aşılı olanların yaklaşık bir hafta karantina yapma ihtimali söz konusu bile olmamalıdır. Çok mantıksız geliyor bu gelişmeler ve moral bozuyor. Biz düşünüyoruz ki, bu olaylar çözülene kadar Kıbrıs’a gitmeyelim, kendi memleketimiz ama uzaklaştırılıyoruz. Büyük haksızlık.

Arzu Genç

Kıbrıs’a tatile gidecektim, ailem ve yakınlarım orda onları ziyaret etmek istiyorum ama açıklanan sonra kararlardan dolayı vazgeçtim. Çift aşısı olanlara 5 gün karantina uygulamak oldukça mantıksız, zaten gitmeden PCR testi yapıyoruz ayrıca oraya gittiğimizde yine test yapıyoruz. Böylesi bir karar alınması takdirde bizlere büyük bir haksızlık yapılacak.

Ahmet Bekir

KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in yaptığı büyük hatalardan dolayı büyük mağduriyeti biz arkadaşlar ve halkımız cezayı çekiyoruz.

Mustafa Naci

Tüm dünyada çift aşılı olanlara karantinasız giriş mümkünse neden KKTC’de olmasın? Bu uygulmayı bu karantina şartını kabul etmiyoruz, vatanımıza gitmek istiyoruz. Bayram’da 9 gün her yer açık herkes gezdi dolaştı, Türkiye’den gidenler oldu ve rahat rahat gezdiler. Amma velakin İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler adalarına zor şartlar altında gitmek zorunda kalıyor. Neden adamıza rahatça gidemiyoruz? Vatanımıza kavuşmak istiyoruz.

Fadıl Başkal

 Kıbrıs’ta PCR testleri ile ilgili yapılan denetimler bu aralar fazlalaştı. Bu aralar fazlalaştı ve gereksiz PCR testleri olduğu düşüncesinydim. Bütün dünyada, Avrupa’da ve İngiltere’de kısıtlamalar ya hafifledi ya da kalktı dolayısıyla aynı uygulamalar Kıbrıs’ta da olması lazım. İngiltere’den giden çift aşılılara özellikle karantina şartı olmaması lazım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.