kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4775
EURO
34,5485
STERLIN
40,4690
BITCOIN
$63.351
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Birleşik Krallık’ın devlet bakanı Cilvegözü Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

Birleşik Krallık’ın devlet bakanı Cilvegözü Sınır Kapısı’nı ziyaret etti
30.06.2021
0
A+
A-

Birleşik Krallık’ın Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, Birleşik Krallık’ın ve diğer ülkelerin hayati önem taşıyan insani yardımının 2.4 milyon Suriyeliye ulaşmasına ilişkin durumu değerlendirmek için Türkiye ile Suriye arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. Bakan’ın ziyareti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerinin söz konusu geçişin açık tutulup tutulmayacağına karar vermek üzere 10 Temmuz’da yapılacak kritik oylamanın hemen öncesinde gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık, hayat kurtaran gıda, barınak ve tıbbi malzemelerin iletilebilmesi ve hayati önem taşıyan yardım operasyonlarının devam edebilmesi için Cilvegözü (Bab al-Hawa) sınır geçişinin açık kalması ve diğer geçişlerin de yeniden açılması gerektiğini savunuyor.

Bakan Morton “Cilvegözü (Bab al-Hawa) sınır geçişi, hayat kurtaran insani yardımın en hassas konumda bulunan Suriyelilere ulaştırılabilmesi için açık kalmalı. Birleşik Krallık, bu hayati öneme sahip sınır kapısı sayesinde 2020 ve 2021 yılları arasında Suriye’nin kuzeybatısında bulunan 225 binden fazla kişiye temiz içme suyu, 400 binden fazla Suriyeliye sağlık danışmanlığı ve 200 binden fazla çocuğa eğitim sağladı. Birleşik Krallık, bölgede bir iyilik gücü olarak, kuzeybatı Suriye’de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının yürüttükleri hayat kurtaran çalışmalarına devam edebilmeleri için BMGK’da oyunu azami seviyede insani yardım erişimi sağlanması yönünde kullanacak. Savaşın yıprattığı ülkede hala 13 milyondan fazla Suriyelinin acil yardıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK MADDİ YARDIMI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Bakan Morton, Birleşik Krallık’ın, Türkiye’nin ateşkesin devam ettirilmesi ve rejimin saldırılarından kaçan savunmasız sivillerin korunması yönündeki çabalarına desteğini dile getirdi.

Birleşik Krallık bölgesel Suriye’deki savaşın son bulması amacıyla 3.7 milyar sterlinin üzerinde yardımda bulunmuştu, bu yardım Birleşik Krallık’ın tek bir insani kriz için yapmış olduğu en yüksek maddi yardım olarak kayıtlara geçti. Birleşik Krallık tarafından 2012 yılından bu yana Suriye’ye ve bölgeye 28 milyondan fazla gıda karnesi, 21 milyon tıbbi konsültasyon, 6 milyon nakdi ödenek/kupon, 10 milyon yardım paketi ve 14 milyondan fazla aşı yardımı sağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.