kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

BTKD’den Anneler Günü ve Bayram Kutlaması

BTKD’den Anneler Günü ve Bayram Kutlaması
19.05.2021
0
A+
A-

ÇEVRIMIÇI olarak gerçekleşen çifte kutlamada tiyatro sanatçısı İnci Türkay ve müzisyen Hakan Bilal konuk olarak yer aldı.

Londra’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), üyeleri ve aileleriyle gerçekleştirdiği çevrimiçi toplantıyla hem “Anneler Günü” hem de “Şeker Bayramını” kutladı.

Üyeleriyle karantina süresince çevrimiçi toplantılarla sanal ortamda sık sık bir araya gelen BTKD, çifte kutlamada tiyatro sanatçısı İnci Türkay ile Londra’nın tanınmış müzisyenlerinden Hakan Bilal’i ağırlayarak üyelerine bayram sevinci yaşattı.

Üyelerle tek tek bayramlaşan BTKD Başkanı Servet Hassan, düzenledikleri etkinlikle pandemi döneminin olumsuz şartlarında üyeler ve ailelerinin kısa bir süre de olsa hoşça vakit geçirmelerini amaçladıklarını söyleyerek katılımcıların anneler gününü ve bayramını kutladı.

Konuşmasında, bu dönemde hayatını kaybeden üyeleri anan Servet Hassan, karantina ortamında gerçekleşen kutlamada, sevdiklerimizden uzakta, mesafeli kutlansa bile özel günlerin anlamını beraber kutlandığı sürece yitirmediğini belirterek, herkese sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu bayramlar diledi.

Çok sayıda üyenin katıldığı ve sanal ortamda da olsa bu iki önemli günün kutlandığı toplantı, Türk televizyonlarının sevilen dizisi Sihirli Annem’in başrol oyuncusu olarak tanınan ve bir süre önce Londra’ya yerleşen tiyatro sanatçısı İnci Türkay ile gerçekleşen söyleşi ile devam etti.

Anne kimliğinin onun için her şeyden önemli olduğunu vurgulayan İnci Türkay, Londra’da yaşamaktan mutlu olduğunu ve çalışmalarına eğitimci kimliği ile devam edeceğini söyledi. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmanın önemine değinen İnci Türkay, gurbette bile olsa kendi evinde bayram sevincinin ve geleneklerinin yaşandığını ifade etti.

Daha sonra mikrofona Londralı Türklerin yakından tanıdığı müzik sanatçısı Hakan Bilal geldi. BTKD’nin yıllardır balolarına ve özel günlerine katıldığını belirten sanatçı, ilk kez çevrimiçi bir toplantıda izleyici ile beraber olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Aynı zamanda kurucusu olduğu Classical Turquoise adlı klasik müzik radyosunu yöneten Hakan Bilal, sesi ve gitarıyla katılımcılara müzik ziyafeti çekti.

BTKD üyeleri yüz yüze olmasa da böyle bir etkinlikte biraraya geldikleri için duydukları memnuniyeti dile getirerek, en kısa zamanda sağlıklı günlerde yeniden buluşmayı dilediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.