kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıslı Türk genç Muhsin Yeşilada’dan büyük başarı

Kıbrıslı Türk genç Muhsin Yeşilada’dan büyük başarı
12.05.2021
0
A+
A-

FINDAPHD tarafından ‘Yılın en başarılı doktora öğrenisi’ için Muhsin Yeşilada kısa listeye alındı. Londra doğumlu 24 yaşındaki Muhsin Yeşilada, eğitim hayatında sergilediği üsttün başarıyla en başarılı doktora öğrencilerinden biri olarak layık görüldü.

Başarılı genç şu anda Bristol Üniversitesi’nde doktora öğrencisi ve 1.sınıf araştırma yöntemleri öğretmeni. Kısa listeye alınma konusunda Londra Gazete’ye konuşan Yeşilada, kendini harika hissetiğini ve çeşitli zorlukları aşarak bu noktaya geldiğini belirtti.

‘‘Doktora programımın başında ‘Impostor’ sendromu yaşadım, yani kendime olan inancımı kaybetmiştim çok acı çekmiştim. Bu yüzden bunun gibi fırsatlar beni rahatlatıyor ve kendimi harika hissediyorum. Ailemin bu kadar heyecanlandığını görmek de muazzam. Yine de, orada olağanüstü araştırmalar yapan bir sürü insan var ve hepsi tanınmayı hak ediyor.’’

Yeşilada doktorası sayesinde, önemli pratik çıkarımları olan araştırmalar yürütmek için büyük adımlar attı. Ataştırması, halkın İslamofobik ve İslamcı aşırılık yanlısı dezenformasyona karşı direncini artırmak için yeni yöntemler geliştirmeye odaklanıyor. Pandemi nedeniyle farklı gecikmelere ragmen, Yeşilada iki bölümden oluşan projeyi zamanında tamamlamayı başardı.

ARAŞTIRMASINI PARLAMENTO ÜYELERİ VE HOME OFFİCE KULLANACAK

Yeşilada’nın araştırması UKRI raporuyla sonuçlandı; böylece parlamento üyeleri ve Home Office tarafından da ayrıca kullanılabilir. Bulgular ayrıca Avrupa Birliği ‘Radicalisation Awareness Network’e de sunuldu. Yanlış bilginin demokrasiye olumsuz etkilediği ve aşırılık yanlısı görüşleri kolaylaştırdığı bir zamanda Yeşilada’nın yürütmekte olduğu çalışmaların önemi büyük. Ayrıca çalışmalarını yetkili paydaşların önüne çıkarmak için büyük bir yetenek sergilediği kaydedildi.

‘ARAŞTIRMAMI AKADEMİ DIŞINDAKİ İNSANLARA İLLETMEK İSTİYORUM’

Gelecekteki hedefleri ve Londra’da yaşayan bir genç olarak ne tür zorluklarla yaşadığı üzerine, Yeşilada Londra Gazete’ye şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medyanın yanlış bilgilerin yayılması üzerindeki etkilerini araştırmaya devam etmek ve araştırmamı akademi dışındaki insanlara iletmenin yeni yollarını bulmak istiyorum. Bu konuları sosyal medyada ve stand-up komedimde kısa biçimli komedi videolarında anlatmayı faydalı buluyorum. Ancak, erişim alanımı genişletmek için aklımda bazı fikirler var.Tottenham’da ortaokula ve Barnet’te koleje gittim. Nihayetinde, bu alanlarda ortaokula giden pek çok kişinin kimliklerini formüle etme sürecinde olduğunu ve seçtikleri rol modellerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda deneme yanılma sürecinden geçmem ve sıkı çalışmayı ve başarı için çabalamayı teşvik edecek rol modelleri seçmeye zaman ayırmam gerekiyordu. Önceleri, yanlış rol modelleri seçtim ve bu bir zarardı. Ancak birçok gencin öğreneceğini umduğum gibi hatalarımdan ders aldım.

GÜNLÜK SAVAŞLAR DEVAM EDEN BİR MÜCADELE

Doktora kursu yapmak, her gün çok sayıda küçük yangını söndürmenizi gerektirir. Her zaman ters giden şeyler vardır. Katılımcıların ayrılması gibi tahmin edebileceğiniz bazı şeyler ve bozuk bir dosya gibi bazı şeyler en az beklediğiniz anda size çarpıyor. Bu günlük savaşlarla bağımsız olarak uğraşmak, devam eden bir mücadeledir. Ancak zaman geçtikçe, bu şeylere karşı daha dirençli hale gelir ve onlarla nasıl başa çıkılacağını öğrenirsiniz.’’

‘KENDİNİZE BİR HEDEF BELİRLEYİN’

Hayallerinin peşinden gitmek isteyen ama umudunu yitiren, senin gibi diğer gençlere ne tavsiye ederdin?’ sorusuna cevap olarak, Yeşilada şöyle konuştu:  Sanırım birçok genç için her şeyden önce bir hayal ya da hedef formüle etmek birinci adım. Kendinize ‘ne yapmak istiyorum?’ diye sormayı bırakmanızı söyleyebilirim. Kendinize ‘kim olmak istiyorum’ diye sormaya başlayın. İkinci soruyu cevaplamak sizi çok daha tatmin edici bir yola götürecektir. Bunu çözdükten sonra, bugün dünden biraz daha iyi olmak için kendinize bir hedef belirleyin ve bunu her gün yapın. Asla mükemmel olmayacak, ancak kendinizi sürekli olarak gelişmeye yönlendirirseniz, sonunda iyi şeyler olacaktır.’’

 

Yorumlar

  1. Meskure zozer says:

    Gurur duydum