kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
STERLIN
40,5162
BITCOIN
$63.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Deniz Eyeden, ‘Coventry’nin en iyi yerli müzisyeni’ seçildi

Deniz Eyeden, ‘Coventry’nin en iyi yerli müzisyeni’ seçildi
28.04.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE doğup büyüyen ve aslen Kıbrıslı Türk olan Deniz Eyeden Apaydınlı, BBC Radio 1Xtra tarafından ‘‘Coventry’nin en iyi yerli müzisyenlerinden’’ biri olarak seçildi.

İngiltere’nin Coventry şehrinde yaşayan Eyeden, genç yaşta müzik dünyasına adım atarak çeşitli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Eyeden, BBC Radio Xtra tarafından ‘‘BBC Radio 1Xtra tarafından ‘‘Coventry’nin en iyi yerli müzisyenlerinden’’ biri olarak seçilmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. En iyi yerli müzisyenlerden biri olarak seçilmesiyle, Eyeden’nin ‘Rejuvenated’ isimli şarkısı BBC Radio 1Xtra’nın müzik listesine eklendi.

Londra Gazete’ye konuşan Eyeden, ‘‘BBC Radio 1Xtra tarafından ‘‘Coventry’nin en iyi yerli müzisyenlerinden’’ biri olarak seçilmekten gurur duyduğunu belirtti ve şöyle konuştu: ‘‘Dürüst olmak gerekirse, özellikle müzik ve sosyal medyaya ara verdiğim için bu haberi alınca oldukça şaşırdım. İnstragram’ı tekrar yükledim ve BBC’den bir mesaj buldum. Bir patlamayla geri dönmek için ihtiyacım olan harika bir başlangıç oldu bu. Coventry’den 4 sanatçı BBC Radio 1tra tarafından seçildi ve bende bu sanatçılarından biri olarak seçildim. Benim için büyük bir gurur’’ dedi.

Müziğe olan tutkusunun küçük yaştan itibaren başladığını vurgulayan Eyeden, şu ifadeleri kullandı:

“İlkokulda teneffüste öğrencilerin arasında durup rap söylüyordum veya dans ediyordum. İlk etapta eğlencesine bunları yapıyordum, bir gün arkadaşımın evindeyken bana dönüp sormuştu, ‘Niye müzik yapamaya başlamıyorsun?’ O zaman içimdeki kıvılcım alevlendi ve ilk adımı böylece atmıştım.

BBC RADİO’DA ŞARKILARIM ÇALDI

2017 yılında bir yıl boyunca her hafta yeni bir şarkı paylaşmaya başlamıştım. Bununla birlikte bir hayran kitlem oluşmuştu, söylediğim şarkılar BBC Radio 1’da çalmaya başladığında benim için muazzam bir motivasyon oldu. Şarkılarımın en çok dinlenen radyo istasyonunda çalmasının ardından, Coventry ve Birmingham’da sahne almaya başlamıştım.”

Sadece İngilizce şarkı söylemediğini, aynı zamanda Türkçe şarkılar da söylediğini belirten Eyeden, “Birçok Türkçe şarkılarım var ve bunları yakında paylaşacağım ama şimdilik ‘Burnt Bridges’ ismindeki şarkım 28 Ağustos Cuma günü çıkacak. Bu şarkıda kırılmış bir ev hanesinde küçük bir çocuk olarak büyümeyi özetliyorum” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.