kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
STERLIN
40,3713
BITCOIN
$64.109
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Day-Mer: ”Gergerlioğlu ve HDP yalnız değildir”

Day-Mer: ”Gergerlioğlu ve HDP yalnız değildir”
18.03.2021
0
A+
A-

İngiltere’de faaliyet gösteren Day-Mer, Türkiye’de HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşmesi üzerine basın metni yayınladı.

Day-Mer, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşmesini kınadı.

‘‘Yaşamı boyunca kararlı bir insan hakları savunucusu olan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin AKP-MHP koalisyonunun oylarıyla düşürülmesini şiddetle kınıyoruz. Yargıyı tamamen denetimine alan AKP-MHP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insan haklarından, demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana olanlara karşı saldırılarını yeni bir boyut kazandırmıştır.

Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığının tamamen siyasi amaçlarla kaldırılması aynı zamanda AKP-MHP koalisyonun ne kadar zor durumda olduğunu da gösteriyor. Baskı ve sindirmeden başka yapabilecekleri bir şey kalmamıştır. Tek adam iktidarının oluşmasıyla birlikte, demokratik tüm kazanımların yok edilmesi, baskı ve terör iktidarının oluşması için, hak-hukuk-adalet adına ne varsa her şeyin ayaklar altına alındığı Türkiye’nin rejimin baskıyı tek seçenek haline getirdiği anlamına geliyor.

HDP’NİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ

 Halkın oylarıyla seçilmiş Gergerlioğlu’nun siyasi bir kararla vekilliğinin düşürüldüğü saatlerde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP hakkında kapatılma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne dava açması da tesadüf değildir ve ülkede hukuksuzluğun, baskı ve halkları düşmanlaştırma çabalarının daha da tırmandırılmak istendiğini göstermektedir. HDP’nin kapatılması milyonlarca insanın cezalandırılması anlamına geldiği gibi, Kürt sorununda kanayan yararı daha da deşmek, Kürt halkının en doğal hak ve özgürlüklerinin faşist yöntemlerle yok sayılması ve halklar arasında kutuplaşma ve düşmanlaşmayı daha da derinleştirmek anlamına gelen bu girişim, barış, demokrasi, özgürlük ve ülkenin geleceği adına asla kabul edilemez.

Day-Mer olarak, Türkiye halklarının demokrasi mücadelesini, değişik uluslardan ve inançlardan halkların kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye oluşturma mücadelesini destekliyoruz. Halka karşı savaş ve işkence suçu işleyen tüm yetkililerin cezalandırılmasını, AKP’nin göstermelik reform girişimleri yerine, basın, düşünce, örgütlenme haklarına karşı saldırılarına son vermeye çağırıyoruz. Milyonlarca insanın iradesini temsil eden HDP’ye yönelik saldırılara son verilmelidir. İngiltere ve AB kurumları ve diğer Avrupa ülkeleri Türkiye halklarına karşı işlenen suçların destekçisi olmaktan derhal vazgeçmeli, ekonomik, siyasi ve askeri desteğini derhal sonlandırmalıdır.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.