kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5309
EURO
34,9615
STERLIN
40,7479
BITCOIN
$64.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Sadiq Khan, koronavirüs aşısı hakkında Londra Gazete’ye konuştu

Sadiq Khan, koronavirüs aşısı hakkında Londra Gazete’ye konuştu

Haber: Yeşim Özyiğit

LONDRA Belediye Başkanı Sadiq Khan, Londra Gazete’nin sorularını cevaplayarak koronavirüs aşı sürecini değerlendirdi.

Yaklaşık iki hafta önce, koronavirüs aşılarının dağıtımı ile ilişkin önemli açıklamalarda bulunan başkent belediye başkanı, bölgeler arasında eşit derece de dağıtımının gerçekleşmediğini ve Londra’da ciddi bir aksama yaşandığını vurgulamıştı.

Londra Gazete olarak bu konuyu ele alarak, belediye başkanı Sadiq Khan ile temasa geçip Londra’daki aşı süreci hakkında bilgi aldık.

Londra’da yaşayan Türkçe konuşan toplumun koronavirüs aşısı hakkında yaşadığı tereddütlerine değinerek, Londra’daki aşı süreci ile ilişkin belediye başkanına sorular sorduk. Sadiq Khan Londra Gazete’ye şöyle konuştu:

‘‘Üç Covid aşısının onaylanması, çok karanlık bir tünelin sonunda bize ışık tutuyor. Dışarıda pek çok tehlikeli yanlış bilgi var ancak bu aşıların iyilik için bir güç olduğunu ve dünya çapında birçok hayatın kurtarılmasına yardımcı olacağını açıklığa kavuşturmak istiyorum.

‘LONDRA’DAKİ TÜRK TOPLUMUNA MİNNETTARIM’

Koronavirüs aşıları güvenli ve etkilidir. Tüm inanç toplulukları ile İngiliz İslami Tıp Derneği tarafından da onaylanmıştır. Ailem, yaşlı annem de dâhil olmak üzere, sırayla aşılarını olacak. Bu salgın sırasında Ulusal Sağlık Sistemi’nin üzerindeki baskıyı azaltmak için yaptıkları fedakârlıklar için Londra’daki Türk toplumuna minnettarım. Kurallara uymaya devam ederek, davet edildiğinizde aşınızı olun ve daha evde kalmaya devam edin. Bu virüsü Londra’da birlikte yeneceğiz.’’

İngiltere’de bugüne kadar birinci doz aşı yaklaşık 10 milyon kişiye, ikinci doz ise yaklaşık 500 bin kişiye yapıldı. Haziran ayı sonuna kadar 18 yaşından büyük herkese aşı yapılması yönündeki plan, hükümet tarafından benimseniyor. Aşı programının aylar içerisinde hızlanmasıyla, haftalık olarak 4-5 milyon aralığında kişiye koronavirüs aşısı yapılması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.