kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
STERLIN
40,4069
BITCOIN
$64.179
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Oğuzhan Altun müebbet hapis cezasını çarptırıldı

Oğuzhan Altun müebbet hapis cezasını çarptırıldı
27.01.2021
0
A+
A-

OĞUZHAN Altun, 24 yaşındaki bir adamı makasla kalbinden bıçaklayıp öldürmekten muebbet hapis cezasına çarptırıldı.

30 yaşındaki Oğuzhan Altun, 19 Aralık 2019’da Michael Paul Baptista’yı beş kez bıçaklayarak sokakta ölüme terk ettiği kaydedildi. 26 Ocak Salı günü Wood Green Crown Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Altun cinayetten hüküm giydi. Altun, en az 19 şartıyla muebbet hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl, Michael Baptista’nın Altun’nun eski kız arkadaşı ile kısa bir süreliğine birlikte olduğu ortaya çıkmıştı. Doğu Londra’nın Walthamstow bölgesinde Altun’nun, Baptista’ya ‘çılgınca’ saldırdığı belirtildi. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Baptista olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Baptista tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Altun, hastaneye kaldırılmıştı. Sağlık görevlilerine bıçaklandığını ve Baptista’nın, ailesini takip ettiğini söyleyen Altun, daha sonra yalan söylediği ortaya çıkmıştı.

Polis memurları cinayet şüphesiyle Altun’u tutuklamıştı. Memurlar, Altun’un cebinde Baptista’nın bir resmini ve ‘Michael bir aptaldır’ yazan karalanmış kâğıt parçasını bulunmuştu.

Altun ile yapılan bir röportajda, kendisini bir saldırıda kurban olarak nitelendirmeye devam ettiği ve nefsi müdafaa için saldırdığı söyledi. Baptista tarafından ‘taşlaştırıldığını’ iddia etti ve başına vurulduğunu eklemişti.

Ortaya çıkan CCTV görüntüler doğrultusunda, Altun’un dükkanın önünde kendisinden geri adım atan kurbanını tehdit ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, Altun’un Baptista’yı bıçakladığı makası fırlattığı an CCTV görüntülerine yansıdı.

Soruşturma sırasında memurlar, Altun’un telefonunda eski kız arkadaşı ve Baptista’nın bulunduğu bir fotoğrafı yaktığı bir video buldu. Ayrıca şiddetli saldırıya ilişkin Baptista ile ilgili sayısız mesajlar bulundu. Altun’un kız arkadaşından ayrıldığı, Baptista ile ilişki yaşadığı ve bittiğinde Altun’a geri döndüğü öğrenilmişti.

Polis raporuna göre, Altun’un kıskançlığı arttı ve Baptista saldırıya uğradığı gün Bromley Road’a gitmeden önce, Altun’dan birkaç kez çıktıkları kadınla ilgili konuları konuşmak için buluşmalarını istedi. Telefon mesajları, Baptista’nın üç kişi arasındaki durumu daha iyi anlayabilmek için konuşmak istediğini söylediğini göstermişti.

Ayrıca, Baptista’nın aslında Altun’un dükkanına hiç girmedi, önce Forest Road’da yüz yüze bir görüşme yaptılar ve birkaç saniye sonra Altun, dükkandan makasla çıktı ve Bromley Road’da Baptista’ya saldırdığı ortaya çıkmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.