kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5209
EURO
34,7451
STERLIN
40,4840
BITCOIN
$63.329
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Koronavirüs Kıbrıslıları acımadı

Koronavirüs Kıbrıslıları acımadı
20.01.2021
0
A+
A-

Haber: Nafiya Horozğlu

Son bir haftada koronavirüs 44 toplum üyemizi daha aramızdan kopardı

Dünyayı endişelendiren ve hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını, toplum üyelerimizi de aramızdan koparmayı sürdürüyor. Salgın özellikle İngiltere’deki Kıbrıslıları acımadı.

Toplumumuz içinde 15 Martta Kıbrıslı Türk Ahmet Raşit’in hayatını kaybetmesinin ardından başlayan korona kayıpları, mutasyona uğrayan virüsünden dolayı tekrar hızla artmaya devam ediyor.13 Ocak Çarşamba günü itibaren 40 Kıbrıslı Türk ve 4 Türkiye kökenli toplum üyelerimiz koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Son bir haftada 40 kişinin ardından gelen acı haberler toplumuzu yasa boğdu. Bu sayılar kesin olarak Londra Gazete’nin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göredir, bu sayıların dışında vefat eden toplum üyelerde bulunmakta özellikle Londra dışında. Tahminlere göre 100’ün üzerinde 30 – 60 yaş arası birçok toplum üyemiz yoğun bakımda tedavi altında veya hastalar evlerinde kendilerini izole ederek tedavilerini tamamlıyor.

Londra Gazete’ye bilgi veren Parikiaki gazetesi, Kıbrıslı Rumlar arasında koronavirüs nedeniyle bu hafta 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İngiltere hükümetinin baş sağlık danışmanı Profesör Chris Whitty, kitlesel aşılama kampanyası etkili olmaya başlayana kadar ülkenin Covid salgını krizinde en tehlikeli haftalara gireceğini söyleyerek, kamuoyunu uyardı.

Salgının başından bu yana koronavirüsün 90 bini aşkın insanın ölümüne yol açtığı ülkede ilan edilen sıkı önlemlere rağmen günlük vaka sayısı ve ölümlerdeki artış devam ediyor. Sağlık hizmetleri de ciddi şekilde alarm vermeye başladı.

Özellikle İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı toplumu derinden etkileyen koronavirüs salgını, 60 yaş üzeri ve herhangi bir sağlık sorunu olanları daha ağır etkisi altına alan virüs toplum üyelerimizi aramızdan koparmaya devam ediyor. Mutasyona uğramış salgın sadece yaşlıları değil gençleri de aynı zamanda etkiliyor. Türk Toplumu Futbol Federasyonu takımlarından olan Yeni Boğazici’nin eski kalecisi, 37 yaşındaki Tarkan Asar geçtiğimiz hafta koronavirüse yenik düştü. Asar’ın kalp sorunları olduğunu belirtilişti.

Bir hafta boyunca Türkçe konuşan toplum arasında sevilen ve tanınan isimlerin vefat haberleri derin bir üzüntüye neden oldu. Yavruvatan FC’nin efsane isimlerinden Osman Halil, Mehmetçik FC kurucusu Niyazi Mustafa, yılların esnafı İbrahim Erçen, esi CTP milletvekili Hüseyin Erçal’ın da dayısı Yüksek Onurlu, Expo Food Ltd CEO’s Raşıt Çopuroğlu, Osman Balıkçıoğlu’nun 58 yaşındaki yeğeni Ali Rifat ve Hüseyin hocanın dayısı Osman Mehmet Çavuş koronavirüs nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Böylelikle kesin olarak bilinen ölüm sayısı Kıbrıslı Türkler için 223 ve Türkiye kökenli toplum için 56. Türkiye kökenli toplumun ölüm sayısının daha yüksek olduğu inanılmakta.

Londra Gazete’ye konuşan Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı ve cami hocası Hüseyin Haşim El Bakayi, salgının Kıbrıslı Türk toplumu arasında ciddi bir artışta olduğunu ifade ederek, olağanüstü bir dönemden geçildiğini ve herkesin tüm tedbirlere uyması gerektiğini vurguladı.

Süleymaniye Camisi cenaze yöneticisi Muzaffer Bey ise son bir haftada 3 Türkiye kökenli ve 2 Kıbrıs Türk’ün vefat ettiğini Londra Gazete’ye açıkladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.