kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.591
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

CEFTUS’tan yeni bir Türkiye toplantısı

Londra merkezli Centre for Turkey Studies (CEFTUS) İngiliz Parlamento’sundaki Türkiye konulu toplantılarını sürdürüyor

CEFTUS’tan yeni bir Türkiye toplantısı
10.10.2014
0
A+
A-
Ruşen Çakır

Ruşen Çakır

 

Londra merkezli Centre for Turkey Studies (CEFTUS) İngiliz Parlamento’sundaki Türkiye konulu toplantılarını sürdürüyor. Kurumun bu hafta yapacağı yeni toplantının konuşmacıları ABD’nin etkili think-tank’lardan Washington Institute Türkiye analisti Dr Soner Çagaptay ve gazeteci-yazar Ruşen Çakır olacak.

14 Ekim günü 07.00-09.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Yeni Türkiye’nin Dinamikleri: İç ve Dış Meseleler’ başlıklı toplantıya İşçi Partili milletvekili Stephen Twigg ev sahipliği yapacak.

Avam Kamarası’nın 9 numaralı komite salonundaki oturumun moderatörlüğünü ise Docklands Academy London’ın Yöneticisi Ayşegül Yeşildağlar üstlenecek.

Türkiye’de kritik gelişmelerin yaşandığı bir sürece denk gelen toplantıya ilginin yoğun olduğuna dikkat çeken CEFTUS yetkilileri, katılmak isteyenlerin  centreforturkey@gmail.com üzerinden kayıt yaptırması çağrısında bulundu.

Toplantıda konuşmacıların Ak Parti hükümetinin ‘Yeni Türkiye’ olarak adlandırdığı dönemin ne anlama geldiği ve söz konusu konseptin Türkiye’nin demokratikleşmesine ve libarelleşmesine etkileri ele alınacak.

Soner Caqaptay

Soner Caqaptay

ÇAGAPTAY YUVARLAK MASA TOPLANTISINDA KONUŞACAK

 Öte yandan Amerika-Türkiye ilişkileri ve Türkiye’nin dış ilişkileri gibi konularda kapsamlı araştırmaları bulunan Dr Soner Çagaptay, 13 Ekim akşamı Lordlar Kamarası’nda düzenlenecek bir yuvarlak masa toplantısına da katılacak.

6.30-8 saatleri arasında gerçekleştirilecek toplantıya Lord Clement-Jones başkanlık yapacak. Toplantıda CEFTUS üyeleri, akademisyen ve politikacıların bulunduğu bir gruba seslenecek olan Çagaptay, ‘Erdoğan ve Davutoğlu liderliğinde Türkiye’ konusunda analizler yapacak.

Cagaptay ayrıca, CEFTUS’un İngiltere’nin savunma alanında en önemli düşünce kuruluşlarından birisi olan Royal United Service Institute (RUSI) ile ortaklaşa yapacağı bir toplantıya da katılacak. Bu toplantıda Dr Çagaptay son kitabı ‘The Rise of Turkey: The Twenty First-Century’s First Müslim Power (2014)’ üzerinden değerlendirmeler de bulunacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.