kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
STERLIN
40,8015
BITCOIN
$64.154
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kobane öfkesi Londra’ya taştı

Yaklaşık bir aydır devam eden ISIS’inKobane kantonuna yönelik saldırılar, Türkiye’nin yanısıra Avrupa kentlerinde de devam ediyor

Kobane öfkesi Londra’ya taştı
10.10.2014
0
A+
A-

kobane protesto

 

Yaklaşık bir aydır devam eden ISIS’inKobane kantonuna yönelik saldırılar, Türkiye’nin yanısıra Avrupa kentlerinde de devam ediyor. Londra’da da günlerdir süren protesto ve Kobane ile dayanışma eylemleri başkentin farklı bölgelerine yayıldı.

Her gün gerçekleştirilen eylemler Heathrow havaalanı Trafalgar meydanı, Başbakanlık ve parlamento binalarının önü ile hükümet binalarının bulunduğu White Hall gibi yerlerrde gerçekleştiriliyor.

Gösterilerde biraraya gelen binlerce kişi İngiliz hükümetinin Kobani’de yaşanan gelişmelere karşı daha aktif bir tutum izlemesini isterken, Türk hükümetinin ISIS’e destek verdiği öne sürülüyor.

kobane aclik greviAÇLIK GREVİ SONA ERDİ

Geçen hafta Downing Street’te bulunan Başbakanlık binası önünde yapılan açlık grevi eylemi hafta sonunda sona erdi. İngiliz basınının ilgi gösterdiği eylemin bitişi, yoğun yağmura karşın biraraya gelen iki binden fazla Kürt ve göstericinin yürüyüşüne sahne oldu. Uluslararası kamuoyunun Kobane’ye yönelik saldırılara duyarlı olması çağrısında bulunan eyleme Cemevi, Day-Mer, Gik-Der gibi derneklerin oluşturduğu Demokratik Güçbirliği Platformu da destek verdi.

Mitingte, Demokratik Güçbirliği platformu, Britanya Kürt Halk Meclisi, PYD temsilicileri birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Kobane’de haftalardır devam eden direnişe dikkat çekilirken, tüm kesimlere Kobane ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Üzerlerinde ‘Kobane’de İşid terörüne direnen Kürtlere destek verin’ gibi ifadeler bulunan pankartlar açan eylemciler, çevreden geçenlere de İngilizce bildiriler dağıttı.

Açlık grevi eylemcileri Türkiye’yi ISIS’e destek vermekle suçlarken, İngiltere’nin bu örgüte  destek veren ülkelere ambargo uygulamasını, NATO’nun, üyesi olan Türkiye’nin örgüte yönelik desteğini acilen durdurması isteniyordu. Eylemciler ayrıca Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin önerdiği tampon bölge planına da izin vermemesini de talep ediyordu.

kobane trafalgarEYLEMLERİN MERKEZİ TRAFALGAR VE KUZEY LONDRA

Londra’nın merkezinde bulunan ve her gün binlerce turistin uğrak yeri olan Trafalgar Meydanı, Kobane eylemlerine en çok ev sahipliği yapan yer oluyor. Gün içerisinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar süren gösterilere, kentin farklı bölgelerinden gelen yüzlerce kişi destek veriyor.

Kürtlerin ve Türkiye’lilerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra’da Haringey, Stoke Newington bölgeleri, hafta boyunca sık sık Kobane protestolarına sahne oldu. Akşam saatlerinde çok sayıda Türkiye’li işyerinin bulunduğu Green Lanes’I trafiğe kapatarak yürüyen göstericiler, attıkları sloganlarla ISIS’I protesto ettiler.

kobane trafalgar 2kobane kuzey londrakobane heathrow

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.