kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
STERLIN
40,5757
BITCOIN
$64.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londra’da yaşayan İbrahim ailesi koronavirüsü yendi

Londra’da yaşayan İbrahim ailesi koronavirüsü yendi
13.01.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk İbrahim ailesi, yakalandıkları koronavirüs salgınını yenmeyi başardı.

İlk başta 21 yaşındaki Ayşen İbrahim’in yan etkileri yaşaması üzerine, 25 yaşındaki İsmayil İbrahim, anne Melek İbrahim ve baba Ersan İbrahim benzer etkileri yaşadı. Koronavirüs testleri yapıldıktan sonra ailenin pozitif olduğu ortaya çıktı ve evlerinde tedavi süreçlerine başlamıştılar.

Baba Ersan İbrahim’in nefes almakta zorlanmasının ardından hastaneye kaldırıp tedavi altına alınmıştım. Yaklaşık üç hafta süren tedavi sürecini tamamlayan Ersan İbrahim, 8 Ocak Cuma günü taburcu oldu.

‘AMBULANSTA YAKLAŞIK BEŞ SAAT BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM’

Çok zorlu bir süreç yaşadığını ve ilk günlere ağrılardan uyuyamadığını belirten Ersan İbrahim, Londra Gazete’ye konuşarak şu ifadeleri kullandı: ‘‘Rahatsızlığımın ilk günlerinde kendimi iyi hissetmiyordum ve grip olduğumu sanmıştım daha sonra üzerimde bir halsizlik vardı ve iştahımı kaybetmiştim. Nefes almakta zorlandığım gün ailem endişelenip ambulansı çağırdı, hastanelerin yoğun olmasından dolayı ambulansta yaklaşık beş saat beklemek zorunda kaldım. Daha sonra Whipps Cross hastanesine götürüldüm ve yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen tedavisi uygulandı.

‘ULUSAL SAĞLIK SİSTEMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR’

Genel olarak sürekli nefes darlığı yaşıyordum ve bu nedenden dolayı panik ataklar yaşıyordum çünkü nefes almakta zorlanıyordum. Hastanedeki ilk günler çok zor geçti, ağrılarım vardı ve nefessiz kalıyordum. Oksijen değerlerim kötüye gitmeye başlamıştı, virüs akciğerlerde tutuluma yol açmıştım dolayısıyla daha ağır bir tedavi uygulandı. İkinci hafta kendimi daha iyi hissetmeye başlamıştım ve oksijen cihazındaki değerler düşmeye başladı. Bulunduğum yoğun bakım ünitesinde uzun süre tedavi altında olan birçok hasta vardı, bu salgının tedavi süreci gerçekten çok uzun sürebilir. Sağlık çalışanları ve doktorlar benimle çok iyi ilgilendi, Ulusal Sağlık Sistemine (NHS) ne kadar teşekkür etsem azdır. Ancak hastaneler çok yoğun ve yeterince sağlık çalışanları yok, bekleme süresi çok uzun olabiliyor.’’

‘BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATMALIYIZ’

İsmayil İbrahim, annesi ve kız kardeşi ile tedavi süreçlerini evlerinde kendilerini izole ederek geçirdiklerini belirterek, kız kardeşinin tat ve koku kaybı yaşadığını, kendisinin ve annesinin de halsizlik, baş ağrısı, öksürük ve yüksek ateş gibi yan etkiler yaşadığını aktardı. Koronavirüsü yenen İsmayil İbrahim ve ailesi, ‘‘En az zararı görebilmemiz, sevdiklerimizi kaybetmememiz, sağlıklı şekilde hayata tutunabilmemiz için basit kuralları uygulamamız gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen konusunda çok dikkatli olmamız lazım çünkü virüs sadece İngiltere’yi değil, tüm dünyayı etkiliyor ve çok canlar alıyor. Bu süreci hep birlikte atlatmalıyız’’ tavsiyesinde bulundu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.