kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
STERLIN
40,6561
BITCOIN
$64.769
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Çam Sakızı Çoban Armağanı Derneği’nden dayanışma örneği

Çam Sakızı Çoban Armağanı Derneği’nden dayanışma örneği
05.01.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da yıl içinde kurulan Çam Sakızı Çoban Armağanı Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokunuyor.

Başkanlığını Mehmet Sarıca’nın üstlendiği ve bir grup gönüllün girişim ile faaliyete geçirilen Çam Sakızı Çoban Armağanı Dayanışma Vakfı amacı, “İngiltere ve Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan ailelere, kimsesizlere, çocuklara ve çaresizlere iyilik yapmak” olarak açıklanıyor. “İngiltere ve Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan ailelere, kimsesizlere, çocuklara ve çaresizlere iyilik yapmak” olarak açıklanıyor.

Çam Sakızı Çoban Armağanı Dayanışma Vakfı hakkında Londra Gazete’ye konuşan başkan Mehmet Sarıca şu ifadeleri kullandı:

‘‘Derneğimiz 2020 yılında kuruldu, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu hüviyeti kazanmış bir sivil toplum kuruluşudur Derneğimiz din, dil ırk, mezhep, kültür farkı gözetmeden, yardıma ihtiyacı olan bütün mazlumlara yardımcı olmak adına çalışmalarına başlamıştır. Başta ülkemizde mağdur ve mahsus vatandaşlarımız olmak üzere dünyanın her yerinde yaşanan mağduriyetler için de iyilik çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.’’

‘İYİLİK ADINA, VİCDAN ADINA, HAYIR ADINA’

Sarıca, derneğin faaliyet alanını, doğal afetler, insan eliyle gerçekleşen felaketler, savaşlar, açlık, susuzluk ve her türlü acil yardım çerçevesinde nitelendirdi. Sarıca şöyle devam ediyor: ‘‘Tüm insanlığın kuruluşu için atılmış büyük ve etkili bir adım olduğunu bilen gönüllülerimiz sayesinde, yeryüzünde iyilik adına, vicdan adına, hayır adına her ne varsa gerçekleştirilmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla, vizyonumuz, cehalet, doğal afetler, savaş ve vesilesiyle oluşan olumsuzlukların giderebilecek bireyi aile ve toplumları kendi ayakları üzerinde duracakları sosyal yaşamlarını sürdürecek ortama kavuşturmak.

‘YARDIMLAŞMADA ÖNCÜLÜK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Tüm yeryüzünde yardım ve yardımlaşma bilinci oluşturarak, kurumlar ve ülkeler arasında işbirliği yaparak sosyal dayanışma ve yardımlaşmada öncülük etmeye çalışıyoruz. Toplum temel taşı olan ailenin ve insanlığın, cehalet, mağduriyeti yoksulluk ve yetimlik karşısında ezilmesine engel olmak, sonuçlar değil sebepler üzerinde durmak. İyiliğin her zaman ver her yerde yaşatılması için çalışıyoruz.

Derneği, bağışçıların desteğiyle büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen bir ‘iyilik hareketi’ olarak tanımlayan Mehmet Sarıca, “Yeryüzünün en ücra köşelerinden de gelse, kendisine ulaşan her imdat çağrısına zamanında ve yeterli bir biçimde kadro, ekipman, bilgi, bilişim, güç ve tüm imkanlarını seferber ederek en hızlı ve etkin bir şekilde kriz bölgesine ulaşmak” diye anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.