kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
STERLIN
40,7404
BITCOIN
$64.493
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Metehan’ın Melekleri, 16 bin pound bağış topladı

Metehan’ın Melekleri, 16 bin pound bağış topladı
30.12.2020
0
A+
A-

MİNİK Metehan’ın melekleri, online kermes düzenleyerek altı saatte 16 bin pound bağış topladı.

İngiltere’nin Leicester şehrinde yaşayan Tuncay ve Zeliha çiftinin SMA) Tıp 1 hastası bebekleri Metehan’ın tedavisi içinLuton Türk Kültür Merkezi destek verdi.

Luton Türk Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün’ün desteğiyle kendilerine ‘Metehan’ın Melekleri’ ismini verdiği bir grup gönüllüden oluşan, Hilal Dinler, Derya Gökçe, Elif Kaygusuz, Merve Kepil, Hilal Kepil, Selma Turan, Merve Turan, Mübine Aydın, Nursen Gürbüzisimli hanımlar Londra’daki hayırsever bağışçıların verdiği malzemeleri gönüllüler ile Canlı yayında satışa sundular.

Online düzenlenen kermesin tüm geliri ile toplanan bağışlar, Metehan’ın tedavi masrafları için açılan hesaba yatırıldı.

Minik Metehan’a destek sağlamak için Luton’daki Türk Kültür Merkezi ile Leicester Türk Kültür Derneği güçlerini birleştirerek, bir yardım kampanyası başlattı. Yürütülen kampanyanın devamı olarak İngiltere Türk Diyanet Vâkıfının Londra’daki cami toplantı salonunda gerçekleşiyor.

‘ON ALTI BİN POUND BAĞIŞ TOPLANDI’

Geçtiğimiz hafta, Metehan’nın kampanyasına destek amaçlı 6 saatlik online kermes düzenlendi.

Luton Türk kültür merkezi başkanı Atilla Üstün bağış kampanyası hakkında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Metehan bebeğimize sahip çıktık. İngiltere Türk DiyanetVakfı bize kapılarını açtı ve destek amaçlı kermes düzenledik. Metehan’ı yaşatmak için düzenlenen kermesete altı saatte on altı bin pound bağış toplandı. “Yetkililere ve tüm bağışçılara gönüllülere teşekkür ediyorum, Hep birlikte çocuğumuza bir nefes olalım, Metehan ölmesin. Pandemi süreci olduğu için satışlarımızı internet ortamından da yaptık. Metehan’ın kampanyası devam ediyor lütfen destek olalım” diye konuştu.’’

‘ULUSLARARASI YARDIM KAMPANYASI ŞEKLİNE DÖNÜŞTÜ’

Baba Tuncay Fidan ise şöyle konuştu, “11 aylık bebeğimiz Metehan ‘Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1’ hastalığının tedavisini İngiliz Ulusal Sağlık Servisi NHS karşılamıyor. İlk olarak Türk toplumunun destekleri ile bir yardım kampanyası başlatıldı. Daha sonra diğer milletlerden insanlarda yardım kampanyasına destek verdiler. Sivil toplum kurumlarının destekleri ile uluslararası yardım kampanyası şekline dönüştü. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Metehan bebeğin tedavisi için sadece 2 yaş (ve 13 kilo) altındaki bebekler için onaylanan ve $2.1 milyon bedelindeki Zolgensma isimli gen terapisini alması gerekiyor.

Ulaşım, konaklama gibi diğer maliyetlerle birlikte ihtiyaç olan bağış miktarı $2.4 milyon doları buluyor.

Metehan bebek için İngiltere, Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarından bağış yapmak isteyenler, aşağıdaki linki tıklayarak yardımda bulunabilecekler:

https://uk.gofundme.com/f/metehan039s-sma-type-1-treatment 

Ayrıca Metehan için bir Banka hesabı açıldı.

LUTON TURKISH COMMUNITY ASSOCIATION NUMBER TWO ACCOUNT Sort Code 20-53-33 Account No 83357643 SWIFTBIC BUKBGB22 IBAN GB86 BUKB 2053 3383 3576 43

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.