kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Konsey’in ‘Göçün 100.Yılı’ belgeseli ilk kez ekranlarda yayınlanacak

Konsey’in ‘Göçün 100.Yılı’ belgeseli ilk kez ekranlarda yayınlanacak
27.11.2020
0
A+
A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA UK), Kıbrıslı Türklerin Birleşik Krallık’a gelişlerinin 100. yıl dönümü için 2017 yılında bir dizi etkinlik düzenlemişti. Britanya’daki ilk Kıbrıs Türk Kültür Festivali ve Ödül Gecesi’nin ardından Konsey, dünyanın önde gelen sanat müzelerinden olan Victoria & Albert’ta (V&A) prestijli bir kültür & sanat etkinliği ile göçü anmıştı. 9 Aralık 2017’de düzenlenen bu etkinlikte, Konsey’in hazırlatmış olduğu ve Kıbrıslı Türk göçmenlerin hikayelerini anlatan “My Heart Belongs to…….100 years of Turkish Cypriot Migration to the UK” belgeseli izleyicilerle iki seans da buluşmuştu. Göçün 103. yılına özel olarak belgesel ilk defa 27 Kasım Cuma BRT’de saat 8:00 pm de UK saat ile and 10:00pm (KKTC) ve Cumartesi 28 Kasim İngiltere saati 20.50pm KANAL T (UK) saati ve and 22.50pm (KKTC) ekranlarında yayınlanacak.

Fikir öncüsü, cordinatörü ve  Dönemin Konsey Başkanı Leyla Kemal ile Kazım Altan, Türker Çakıcı, Alan Hickmet, Nesrin Sıtkı, İbrahim Hüseyin, Netice Hüseyin, Demet Hüsein, Eddie Ertan, Galip Ahmet, Halil Başaran, Orhan Başaran, Teyfik Zekai, Mehmet Ramadan ve Zehra Ramadan’ın yer aldığı bu belgeselde, göç edenlerin Kıbrıs’taki hayatları, İngiltere’ye göç etme sebepleri, buradaki hayatlarında yaşadıkları zorluklar ve mutluluklar, ve hangi ülkeyi evleri olarak gördükleri gibi konular ekrana yansıtılıyor.

Eithne Nightingale ve Mitchell Harris’in yapımcılığını üstlendiği belgeselin geçtiğimiz yıllarda DVD’si hazırlanarak satışa sunuldu. Şimdi ise ilk defa televizyonda yayınlanacak. £10 pound CD olarak satılan belgeseli dijital ortamda satın alarak izlemek isteyenler ise sadece £1.99 karşılığında Konseyden link temin edebilirler. info@ctcauk.com

Belgesel, 3 yıl önce gösterildiği V&A’de büyük beğeniyle karşılanmıştı. Yalnızca Kıbrıslı Türklerden değil farklı kökenlerden 900 kusur kişinin üzerinde katılımcıyı ağırlayan etkinlik, BBC de dâhil olmak üzere İngiltere, Türkiye ve Kıbrıs medyasında genişçe yer almıştı.

V&A’deki Göçün 100. Yılı Anma Programı’nda, Semra Eren-Nijhar tarafından hazırlanan ve İsmail Veli’den de fotoğraflar içeren “My Journey from Güvercinlik” fotoğraf sergisi, Limasollular Derneği ve İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği tarafından hazırlanan el sanatlarının sergilendiği Kıbrıs Köşesi, Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu ile Hornsey Atatürk Türk Okulu folklor gösterileri ve Kıbrıs Türk kültürüne ait yemekler de konuklarla buluşmuştu.

Önemli konuklar arasında dönemin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Büyükelçisi Zehra Başaran, Konsolosu Ülkü Alemdar, Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik ve Basın Ataşesi İsmet Ramiz; Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçilik Müsteşarı Güçlü Cem Işık, Lord Sheikh, Aysın Yılmaz ve Kıbrıs Türk kökenli belediye meclis üyeleri Alev Cazimoğlu, Erin Celebi ve Ahmet Öykener, birçok dernek başkanı ve temsilcileri ile basın mensupları da vardı.

https://www.ctcauk.com/events/va-exhibition-film-screening/#

“My Heart Belongs to 100 years of Turkish Cypriot Migration to the UK”

Kanal: Bayrak Radyo Televizyon BRT

Tarih: 27 Kasım Cuma Gunu

Saat: 8:00 pm UK saati ve  10:00pm (KKTC)

Kanal: KANAL T

Tarih: 28 Kasim Cumartesi

Saat: 20.50pm (UK) saati ve and 22.50pm (KKTC )

 Daha çok bilgi ve Belgeseli satın almak için iletisim info@ctcauk.com , facebook: CTCAUK and CTCA UK Community Group’dan temin edebilirler. Ücret £1.99

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.