kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
STERLIN
40,6223
BITCOIN
$64.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Day-Mer, Corbyn’e destek mesajı verdi

Day-Mer, Corbyn’e destek mesajı verdi
02.11.2020
0
A+
A-

İngiltere’de ana muhalefet İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn’in, parti içinde Yahudi düşmanlığı ile ilgili yürütülen bir soruşturmada, lider olduğu dönemde partinin “hukuksuz ayrımcılık ve taciz olaylarından sorumlu tutulması” ardından yaptığı açıklama üzerine parti üyeliği askıya alındı. Türk-Kürt Dayanışma Derneği (DAY-MER), yayınladığı yazılı açıklamayla, Corbyn’nin üyeliğinin askıya alınmasına tepki gösterdi.

DAY-MER’in açıklamasında Jeremy Corbyn’in tüm hayatının ırkçılığa karşı mücadele ile geçtiği vurgulanarak,şu açıklama yapıldı:

“Tüm hayatı boyunca ırkçılığa karşı mücadele eden Jeremy Corbyn’e yönelik, antisemitizm suçlamasını ve bu suçlama bahanesiyle başlatılan politik saldırı ve girişimleri kınıyoruz. Corbyn, Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk ve Kürt göçmen emekçilerle en fazla iletişimi ve ilişkisi olan milletvekilidir. Islington milletvekili olan Corbyn, sadece kendi seçim bölgesinde yer alan Türk ve Kürt emekçilerinin değil, kapısını çalan her kesin oturum, konut, göçmenlik sorunlarına elinden geldiğince yardımcı ve destek olmaya çalışmıştır. Yıllarca İngiltere Savaş Karşıtı Koalisyonu’nun başkanlığını da yapan Corbyn’i en çok ırkçı saldırılara karşı verdiği mücadele ve dayanışması ile tanıyoruz.

Türkiye halklarıyla her zaman dayanışma içinde olan Jeremy ile bizlerde dayanışma içinde olacağız. İyi ve kötü günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, ırkçılığa, ayrımcılığa, kemer sıkma politikalarına, özelleştirmelere, savaş ve işgallere karşı bizimle birlikte yürüyen, Jeremy Corbyn’in yanında olmaya devam edeceğiz.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.