kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra’dan acı haber: İki Kıbrıslı Türk Covid-19’dan hayatını kaybetti

Londra’dan acı haber: İki Kıbrıslı Türk Covid-19’dan hayatını kaybetti
29.10.2020
0
A+
A-

Koronavirüs salgınında özellikle Avrupa’da günlük vaka sayıları rekor kırarken, geçtiğimiz gün İngiltere’de 367 kişinin hayatını kaybetmesi ile Mayıs ayından bu yana en yüksek ölüm sayısı kayda geçti.

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artan vakaların önüne geçilemiyor.

Londra Gazete’nin elde ettiği bilgiye göre, son bir haftada kesin olarak bilinen iki Kıbrıslı Türk koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Koronavirüs salgının tüm dünyadaki pik yaptığı Mart ayından itibaren, Birleşik Krallık’ta Türkçe konuşan toplumun virüsle mücadelesini için seferber olan cami hocası ve Kıbrıs İslamCemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada son bir haftada İngiltere’de yaşayan iki Kıbrıslı Türk’ün virüse yenik düştüğünü ifade etti.

Özellikle Mart ve Nisan aylarında İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar arasında Covid-19 kaynaklı ölümlerin oldukça yüksek olduğunu ifade eden El Bakayi, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamasında, İngiltere genelinde koronavirüs pozitif vakalarının hızlıca artmaya devam ettiğini söyledi.

Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren İngiltere’de, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk’ün olmadığını ancak son bir haftada iki Kıbrıslı Türk’ün hayatını kaybettiğini belirtti.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği kesin olarak bilinen Kıbrıslı Türklerin sayısının 98’e yükseldiğini ifade eden El Bakayi, “Mayıs ayından bu yana virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıs Türk olmadı, ancak son bir haftada iki vatandaşımı kaybettiğimizi öğrendik. Ailelerin hassasiyeti ve acısından dolayı isimleri paylaşmıyoruz, virüsten dolayı hayatını kaybeden iki vatandaşlarımız erkekti ve biri henüz 48 yaşındaydı, diğer vatandaşımızın yaşı ile ilişkin henüz bir bilgiye ulaşamadık. Acımız çok büyük, kurallara uyalım, tedbirleri elden bırakmayalım. Sağlık için, hepimiz için.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.